≫ 

"Onaj crni, idi proveri ko je": Procurio razgovor sudija, pogledajte zbog čega je prekinut meč PSŽ-a

Čak su i igrači domaćeg tima navodno podržali protivnika

  • 34
Sudija, PSŽ Printskrin: Twitter/@EddieBurfi

Umesto da se priča o fudbalu, meč između Pari Sen Žermena i Bašakšehira ostaće upamćen po nastupu rumunskih sudija zbog kojih je turski tim početkom prvog poluvremena napustio teren!

Sve se dogodilo u 15. minutu kada je jedan od pomoćnika na klupi Bašakšehira, Pjer Vebo, uputio žalbu na račun jedne odluke glavnog sudije Ovidiua Hategana.

Potom je četvrti sudija Sebastijan Koltesku rasistički uvredio Veba tako što je glavnom rekao "ovaj crni, idi proveri ko je", da bi potom došlo do potpunog haosa na terenu.

Demba Ba je skočio sa klupe da se obračuna, dobio je i crveni karton, ali je napadača Bašakšehira interesovalo zašto za tamnopute igrače sudija kaže "ovaj crnac" dok za bele igrače ne čuje da govori "ovaj belac."

U celu priču su se uključili Nejmar, Markinjos i Embape koji su tražili objašnjenje od četvrtog sudije, a Francuz je navodno podržao igrače turskog tima u odlasku u svlačionicu.

Inače, rumunski mediji javljaju da glavni sudija Hategan u tamošnjem šampionatu svjevremeno nije želeo da prekine meč zbog rasizma navijača koji su ispuštali majmunske krike. Tada je tvrdi da nije ništa čuo...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Baxter

    8. decembar 2020 | 22:33

    Pa crnac je crnac i sta tu ima sporno i uvredljivo?

  • Petros

    8. decembar 2020 | 22:36

    Au, što su postali osetljivi oni koji nisu bele puti.

  • Jas

    8. decembar 2020 | 22:34

    Ovaj fudbal postaje cirkus Ako je crn onda je crnac, niko ga ne vređa zbog toga. Sve ode naopako I Katar dobio SP Zao mi je sto zivim u ovoj epohi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA