≫ 

Španija ne želi da igra protiv tzv. Kosova!

Kosovski tim treba da igra u grupi B protiv reprezentacija tri države koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine

  • 19
Fudbalska reprezentacija Španije

Foto: AP/Tanjug

Fudbalska reprezentacija Španije mogla bi da ne igra mečeve protiv tzv. Kosova u kvalifikacijama za Mundijal 2022 u Kataru, prenosi nemački portal sport1.de.

Žreb kvalifikacija za Mundijal u Kataru "umalo je spojio Srbiju i tzv. Kosovo", ali zbog posebnog pravila FIFA, ta selekcija je morala u drugu grupu, gde takođe postoje politički i diplomatski problemi.

Kosovski tim treba da igra u grupi B protiv reprezentacija tri države koje nisu priznale jednostrano proglašenu nezavisnost južne srpske pokrajine - Španije, Grčke i Gruzije, a priznaje ih samo Švedska.

- Za razliku od vlasti u Grčkoj i Gruziji, Španci ne dozvoljavaju svojoj reprezentaciji da nastupi protiv Kosova. Zabrana je na snazi zbog brojnih paralela sa Katalonijom i njenim zahtevima za nezavisnost. Španija je već dugo na strani Srbije, koja je svojevremeno ratovala na Kosovu - navodi nemački portal sport1.de.

Video: Stanković: Nismo zatvorili meč, teško je koncentrisati se posle Evrope

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • bandzi

    9. decembar 2020 | 12:16

    👏👏👏

  • Vule

    9. decembar 2020 | 13:07

    Respect 🇷🇸🇪🇸

  • Mihajlo

    9. decembar 2020 | 12:44

    Naš Fudbalski savez je tada upozoravao da ne primaju Kosovo mimo statuta jer će nastati problemi sa državama koje ne priznaju tu lažnu državu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA