≫ 

Ajaks ispao iz LŠ i sada može na megdan Zvezdi, PSŽ pregazio Turke u ponovljenom meču

Liverpul dao svoj najbrži gol u istoriji LŠ, ali nisu uspeli da pobede Mitjiland u gostima

  • 19
FK Ajaks Foto: AP/Tanjug

Da li se igračima Pari Sen Žermena toliko igrao fudbal ili su Bašakšehirovi i dalje bili pod uticajem rasističkog skandala koji se dogodio noć ranije, to nikada nećemo saznati - ali je činjenica da su Sveci u ponovljenom meču 6. kola grupe H Lige šampiona pregazili tim iz Istanbula rezultatom 5:1 (3:0)!

U utakmici koja se nastavila od 14. minuta, kada je u utorak veče i prekinuta, Nejmar i Embape su bili nezaustavljivi za odbranu turskog šampiona koja nije znala odakle preti veća opasnost.

Brazilac je postigao tri gola - prvi, drugi i četvrti, dok su treći i peti delo Francuza koji je stigao Nejmaru i da asistira u prvom poluvremenu. Vredi pomenuti i rezervistu Anhela di Mariju koji je ušao na početku drugog poluvremena i za samo 17 minuta zabeležio dve asistencije.

PSŽ je još u utorak veče imao obezbeđenu nokaut fazu, jer je Mančester junajted izgubio od Lajpciga, ali im je trijumf trebao za 12. bod u grupi i prvo mesto - s obzirom na to da imaju bolji međusobni skor od Nemaca.

Nejmar je, inače, na ovom meču postao prvi igrač u istoriji Lige šampiona koji je sa dva različita kluba dao 20 i više golova. Podsetimo, prethodno je to učinio u dresu Barselone.

Zajedno sa Svecima, u noakut fazu (ali sa drugog mesta) ide i ekipa Atalante koja je uspela da ostane neporažena u Amsterdamu, odnosno da slavi rezultatom 1:0!

Italijani su pred ovo 6. kolo imali bod više od tima koji sa kapitenskom trakom predvodi Dušan Tadić. Međutim, Kopljanici nisu praktično stvorili nijednu pravu priliku da ugroze Golinija do finiša meča kada je Klasen izašao sam ispred golmana koji mu je odbranio udarac.

Dušan Tadić Foto: AP/Tanjug

Sredinom drugog dela su tražili i penal, nakon što je Huntelar završio na travi, dok je Atalanta u 20. preko de Rona i u 66. preko Pesine imala svoje dve najbolje šanse.

Domaćin je meč završio i sa igračem manje, jer je u 79. isključen Gravenberh, što su gosti iskoristili i preko Mjurijela u 85. minutu došli do plasmana dalje.

Ajaks će sezonu u Evropi nastaviti u Ligi Evrope gde će u 1/16 finala biti i potencijalni rivali Crvenoj zvezdi. Podsetimo, žreb je na programu 14. decembra.

Još odranije je bilo poznato da je Liverpul prvi u ovoj grupi D, tako da i ne čudi što se Jirgen Klop odlučio za šarenolik sastav na gostovanju Mitjilandu - 1:1!

Redsi su gol dali u 55. sekundi preko Mohameda Salaha, što je ujedno njihov najbrži gol u istoriji ovog takmičenja. Međutim, Mitjiland je u 62. minutu stigao do boda preko Šolca iz penala.  Isti igrač je zatresao mrežu i u 77. minutu, ali je pogodak poništen zbog ofsajda.

I Redsima je takođe poništen gol u nadokandi vremena, kada je igranje rukom prethodilo pogotku Minamina.

Rezultati:

Ajaks - Atalanta 0:1 (0:0)

(Mjurjel 85)

Mitjiland - Liverpul 1:1 (0:1)

(Šolc 62 pen - Salah 1)

PSŽ - Bašakšehir 5:1 (3:0)

(Nejmar 21, 38, 50 Embape 42 pen, 62 - Topal 57)

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Vlado

    9. decembar 2020 | 19:30

    Ne gotivim PSŽ, ali neka razvale ove folirante iz Turske 10:0.

  • W

    9. decembar 2020 | 19:41

    Gazi Turke, hahaha,ali nemoj preko 8!

  • Toni

    9. decembar 2020 | 21:10

    Ajax je namestio , mnogo je veća lova nego da je osvojio l š , tako se izdržavaju uefa + klubovi + kladionice = mafija

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA