≫ 

Sada su pali najniže: Evropski fijasko Rusa, samo jedna pobeda na 24 utakmice!

Krasnodar spasio čast

  • 0
Lokomotiva Salcburg Foto: Tanjug/AP

Četiri ruska kluba u Ligi šampiona i Ligi Evrope, Zenit, Krasnodar, Lokomotiva i CSKA, verovali ili ne, na zbirno 24 utakmice u oba takmičenja zabeležili su samo jednu pobedu!

Čast je koliko-toliko sačuvao Krasnodar sa trijumfom nad najslabijom ekipom, Renom, u grupi Lige šampiona, i malo ko je mogao da pretpostavi da će to biti jedina pobeda ruskih klubova ove sezone u oba evropska takmičenja.

Krasnodar je i jedini izborio ostanak u Evropi, prebacuje se u Ligu Evrope, dok su Zenit, Lokomotiva i CSKA neslavno završili učešće za ovu sezonu.

Tri predstavnika Rusija je imala u elitnom rangu, jednog u Ligi Evrope, i ne pamti se kada su bili slabiji nego u aktuelnoj takmičarskoj kampanji, a posebno razočaranje je šampion Zenit, koji je u grupi sa Borusijom, Laciom i Brižom glatko ostao poslednjeplasirani.

Tim iz Sankt Peterburga završio je takmičenje sa učinkom 0-1-5 i gol-razlikom 4:13!

Liga sampiona Foto: Tanjug/AP

Nešto bolje se pokazala Lokomotiva našeg trenera Marka Nikolića, i to u jačoj grupi u kojoj su joj rivali bili aktuelni prvak Evrope Bajern, Atletiko Madrid i Red Bul Salcburg.

Nikolićev tim je na kraju, uz dva egala sa Madriđanima, grupu završio bez pobede, sa tri osvojena boda.

Najviše kritika u ruskoj javnosti pretrpeo je moskovski CSKA, koji je bio poslednjeplasiran u grupi Lige Evrope sa Dinamom, Volfsbergerom i Fejnordom, sa učinkom 0-3-3.

Zbirno, ruski klubovi su u oba takmičenja osvojili tek 12 bodova.

Opravdanje po ruske ekipe za ovakav epilog grupne faze, što ističu i tamošnji mediji, može biti izuzetno kratak predah između prethodne i aktuelne sezone u domaćem šampionatu - tek 16 dana (Zenit 12 dana).

Za razliku od Rusa, klubovi iz ostalih najjačih liga su imali najmanje mesec dana odmora, a najviše 165 dana, koliko su pauzirali Francuzi između dve takmičarske godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA