≫ 

Komšije su pitale da im zajmimo za hleb, cenim te ljude: Lalatović nastavio borbu za radnike Voše

Trener Vojvodine Nenad Lalatović prisetio se jednog detalja iz svog odrastanja kojim je objasnio zašto se saoseća sa svojim zaposlenima u klubu

  • 9
Nenad Lalatović Printskrin: Youtube/Fk Vojvodina

Lalatović je na konferenciji pred meč sa Spartakom iz Subotice pozdravio izbor Dragoljuba Samardžića za novog predsednika Vojvodine.

Za Samardžića kaže da veruje da je sposoban da obezbedi četiri plate zaposlenima u "SC Vujadin Boškov" i još dve plate igračima i stručnom štabu, uz preostale rate, ali ističe da su zaposleni prioritet.

- Ja sam obećao to zaposlenima u klubu. Tamo ima dosta ljudi. Jutros sam bio tamo i pozdravljam se sa ženama koje tamo rade, većina mogu da mi budu majke i veći deo zaposlenih tamo su žene.

- Naravno da sam obećao da ću dati sve od sebe da dobiju šta im se duguje jer je ovo 21. vek i smatram da svako treba normalno da dobija platu, na vreme. Uprava je u ovom trenutku dala deo svega toga. Dobili smo tri premije i jedan deo igrača je dobio naknade za Kup takmičenje - rekao je Lalatović.

On je napomenuo da najbitnije još nije isplaćeno, ali da ima obećanje iz kluba da će dugovanja biti regulisana.

- Što je najbitnije da se da, to još nije dato, ono što sam najviše potencirao. Nisu date plate i nisu date rate, a rate su deo plata. Ali, imamo obećanje da će se to isplatiti. Manje-više mi igrači, sebe tu ni ne stavljam, meni je stvarno stalo do tih ljudi jer mnogo vremena provodim sa njima.

nenad lalatović Foto: youtube/fkvojvodina

- Evo jutros smo sedeli i pili smo čaj i kažu mi "šefe, molimo vas da dolazite malo češće kod nas, vi nam dignete atmosferu i vratite nam osmeh na lice". Ja to vidim, danas sam došao ovde raspoložen jer mi je drago kad i njih oraspoložim. Mnogo rade za naš klub i mnoge dobre rezultate imamo zahvaljujući i njima - kaže Lalatović.

Podsetio je i da je tokom mandata prethodnog predsednika Voje Gajića isplata zarada bila redovna...

- Drago mi je što smo dobili novog predsednika kluba, gospodin Samardžić je do sada bio VD predsednika, čestitam mu od sveg srca. Nasledio je Voju Gajića koji je bio na toj poziciji odličan i dok je on bio tu, moram to da kažem, plate su bile redovne. Jednog dana kad ja odem odavde i taj trener koji bude došao, neće mu biti lako, pa tako neće biti lako ni gospodinu Samardžiću.

nenad lalatović Foto: youtube/fkvojvodina

- Ali on je izabran, čestitam mu i zaslužio je. Mogu i njega da zamolim da pokaže svima zašto je tu gde jeste, da pokaže zasposlenima. Siguran sam da će i pokazati, da ima snage za sve to. Da omogući da ljudima budu isplaćene plate jer te žene s kojima on provodi vreme svakog dana, to takođe zaslužuju - ističe trener Voše.

Lalatović tvrdi da je on u čitavoj priči najmanji problem, jer je još ranije obezbedio sebe u finansijskom smislu, ali je dobro upoznat i sa situacijom kada neko nema.

- Ne pričam za sebe jer ja i kad ne dobijem dve, tri plate, ja imam i nisam problem. Meni je problem kad vidim te ljude. Odrastao sam u radničkoj porodici i gde su nam dolazile komšije ponekad i pitale da im pozajmimo pare za hleb. Znam kako je kad nemaš i zato cenim sve to i takve ljude.

Nenad Lalatović Printskrin: Arena Sport/Telegraf

- Mene ćete zato videti češće u okruženju takvih ljudi, nego u okruženju onih koji imaju ne znam šta. Neki put me kritikuju zbog okruženja, ali ja ga ne biram, nego gledam ko je i šta je - decidan je Lalatović.

Vojvodini i ostalim klubovima u Superligi sledi pauza i odmor između dva dela sezone, zbog čega će Novosađani od četvrtka do početka januara biti na pauzi.

- Samardžić ima kvalitet da sve to omogući i nadam se da ćemo do četvrtka da dobijemo rate i plate. A ako zaposlenima, kojima se duguju četiri plate, ne mogu da isplate sve četiri, onda barem dve. Dolazi Nova godina i praznici. Jednostavno, uvek je lepo da okitiš jelku, da detetu daš čokoladu i napraviš lepu večeru.

FK Vojvodina - FK Crvena zvezda Printskrin: TV B92/EON

- Ovo nisu samo moje reči, zamolili su me da kažem to kažem, tako da znate da nisu samo moje. Oni samo žele da im frižideri budu puni pred Novu godinu i ja im želim da im se te želje ostvare i da će naš predsednik Samardžić obezbediti sve to - kaže Lalatović.

Na pitanje da li ima u planu odlazak iz kluba na kraju sezone, strateg novosadskih crveno-belih kaže da je za sada tu.

- Nema, ja sam trener Vojvodine, imam ugovor do leta, ne razmišljam o odlasku. Tu sam - priča Lalatović.

O pojačanjima nije mogao da kaže ništa konkretno, jer još uvek nije nominovan sportski direktor kluba, tako da će o tome razmišljati naknadno, mada već ima plan pojačanja kada direktor dobije mandat.

- Sportski direktor još nije nominovan. Gospodin Đukić je rekao da ja ne treba da pričam o tome i nisam mu zamerio. I da jesam, ne bih to rekao javno. Ja neka imena znam, ali sam samo trener Vojvodine. Čekam sportskog direktora, da zajedno sednemo, da kažem koji igrači treba da se prodaju, koji da idu na pozajmicu, a koji da se vrate da bismo na proleće igrali još bolje i obezbedili kvalifikacije za Evropu - podvukao je Lalatović.

Video: Lalatović: Molim predsednika Vučića da nam pomogne...

(Telegraf.rs)

-

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Detelinarac

    11. decembar 2020 | 17:29

    Lalate a komentar na Slobu Snajpera u upravi ne smes da das????

  • Ixoni

    11. decembar 2020 | 17:23

    Ovaj se gura za ministra sporta.

  • Majo

    11. decembar 2020 | 17:08

    Covek nikakav trener, gde god je bio imao najveci budzet u ligi, nece taj otici u javor, radnik nego cukaricki, pa nis kad je bio drzavni projekat, pa sad Vojvodina... Ide samo gde su pare

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA