≫ 

Orijeov glup penal, pa autogol i Totenhem je poražen: Lester na krilima Vardija poleteo ka tituli

Tim Brendana Rodžersa prati Liverpul na vrhu posle briljantne pobede

  • 0

Izgledalo je pre nekoliko kola da je Totenhem sazreo i da može da se uključi u borbu za titulu, ali kiks za kiksom i eto već ozbiljnog zaostatka za vodećim Liverpulom.

Posle nedavnog poraza na Enfildu (2:1), "Pevci" su se nadali da će se rehabilitovati protiv Lestera, ali glupost desnog beka Serža Orijea udaljila ih je od nove premijerligaške pobede. Na kraju izgubili su sa 2:0, posle autogola defanzivca Aldervejrelda.

Ipak, sve je na ovom meču faktički rešeno u nadoknadi prvog dela. Primili su igrači Žozea Murinja pogodak u poslednjim sekundama prvog poluvremena, i to posle neshvatljivog kiksa fudbalera iz Obale Slonovače. Ni sam Portugalac nije mogao da poveruje...

Bez ikakvog razloga, Orije je odgurnuo na ivici šesnaesterca fudbalera Lestera Fofanu i to dok je ovaj izlazio iz kaznenog prostora, a VAR sistemu ovakve gluposti ne promiču lako.

Glavni arbitar je pokazao na belu tačku, a Džejmi Vardi rutinski doveo goste u vođstvo na poluvremenu.

Probao je Murinjo odmah da razmrda tim u nastavku uvođenjem Gereta Bejla od 46. minuta, ali je Totenhem dotučen na isteku jednog časa igre.

Prethodno je VAR poništio gol Medisona u 48. minutu, ali u 59. nije bilo spasa domaćinu posle pokušaja Vardija i nespretne intervencije Aldervejrelda koji je pogodio sopstvenu mrežu.

Najbolju šansu da vrati Totenhem u život propustio je Hjon Min Son u 71. minutu sa samo nekoliko metara, ali je Kasper Šmajhel sjajno odbranio i svoj gol i pobedu posle koje je Lester izbio na drugo mesto iza Liverpula sa tri boda manje.

"Lisice" imaju pravo da ponovo sanjaju šampionsku titulu...

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Preokret Zvezde na Banjici: Krstović zatresao mrežu uz asistenciju Radulovića

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA