Marka hvali Račića: Protiv Barse je odigrao najbolje što može, njegova energičnost im je donela bod

Srpski fudbaler pobrao hvale renomiranog lista nakon uspešnog gostovanja Valensije

  • 3
Uroš Račić Foto: instagramm.com

Utakmica koju je Uroš Račić odigrao protiv Barselone je verovatno njegov najbolji od kako je obukao dres Valensije. Tako renomirana španska Marka piše o nastupu srpskog fudbalera na Kamp Nou i dodaje da to nije bila nimalo laka utakmica za njega, s obzirom na to da je bilo neophodno mnogo koordinacije sa Karlosom Solerom u centralnom delu terena.

Šest puta je uspeo da osvoji loptu, a ujedno je izgubio posed osam puta. Isprva to nije brojka koja deluje dobro, ali protiv rivala kakav je Barselona, to je fantastično. Uz to, imao je 80% uspešnosti prilikom dodavanja, a njegova energičnost na kraju je donela Valensiji veliki bod sa gostovanja.

Srpski fudbaler bio je jedan od najaktivnijih igrača na terenu, što inače nije njegova osobina. Ovoga puta je igrao van pozicije, zbog specifične situacije u ekipi, ali je u potpunosti ispunio očekivanja. Trener Valensije, Havijer Grasija posle meča nije mogao ni reč da mu kaže. Jednostavno, Račić je odigrao perfektno.

Španska Marka podseća i na to kako je Račić došao u klub. Ovog leta je ušao u startnu postavu nakon brojnih odlazaka i produžio je ugovor sve do 2024. godine. Isprva mu je bilo teško da se navikne na stil igre koji je forsirao Grasija, ali je vremenom napredovao. U jednom trenutku, nakon meča sa Ueskom je čak zapao i u drugi plan, pa je nekoliko mečeva presedeo na klupi, a potom uglavnom odatle ulazio u igru.

Međutim, čini se da je momenat kada se desio veliki zaokret bio susret sa Real Madridom. Upravo od tada je Uroš Račić neizostavan deo sredine terena zajedno sa Karlosom Solerom. Iz utakmice u utakmicu njih dvojica igraju sve bolje, strpljivije i pokušavaju da izvuku najviše iz onoga koliko mogu da pruže.

Sada je pred Račićem još jedan veliki ispit, pošto Valensija igra protiv Sevilje u narednom kolu. Još jedan tim koji forsira brzu, kompletnu igru i još jedna prilika da Račić ustali mesto u startnih 11 u timu Slepih miševa.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ups

    21. decembar 2020 | 14:45

    Iskreno mislio sam da posle zvezde i pozajmice iz valensije da od racica nece biti nikad igraca ali covek poslednjih godinu ipo igra poprilicno dobro i konstantno...dobro je odigrao protiv barse i mecevi u primeri zasluzeno je u startnoj postavi...

  • Sergej

    21. decembar 2020 | 23:59

    Ko da je fejsal mulić ušao u njega

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA