Košta možda odlazi iz Madrida već na zimu, Atletiko neće da produži saradnju

Sve je bliži rastanak između Jorgandžija i poznatog napadača

  • 2
Dijego Košta Printskrin: Twitter

Izgleda da je došlo vreme za rastanak između Dijega Košte i Atletiko Madrida. Prema pisanju uglednog novinara, Fabricija Romana, španski klub neće produžiti saradnju sa stamenim napadačem, koji će morati da potraži novi angažman.

Povrede su ponovo pravile veliki problem Košti, koji je zabeležio samo sedan nastupa i positgao samo dva gola. To nije standard koji odgovara Jorgandžijama, pa su na stolu dve opcije – da napadač napusti klub već u januaru ili da se sačeka leto za raskid saranje. Njemu tada ujedno i ističe ugovor.

Sreća po Atletiko, te je Luis Suarez bio u sasvim dobroj formi. On je potpuno zasenio Dijega Koštu i Ivana Šaponjića, ali je klubu iz Madrida jasno da ne mogu samo na njega da se oslone, pa će biti zanimljivo koga će mu dovesti kao zamenu.

U Atletiko Madrid je prvi put došao 2007. godine iz Brage. Potom je nekoliko godina proveo na pozajmicama u već pomenutoj Bragi, Selti i Albaseteu, pre nego što je otišao Valjadolid na godinu dana. Odatle se vratio u špansku prestonicu, na 94 utakmice postigao 43 gola za četiri godine, što mu je omogućilo da pređe u Čelsi gde je na 89 mečeva čak 52 puta zatresao mrežu. Najnoviji boravak u Madridu mu nije u potpunosti prijao, pošto je na 60 utakmica samo 12 puta uspeo da postigne gol.

Videćemo šta čeka Dijega Koštu u nastavku karijere...

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA