≫ 

Ekskluzivno! Kako je Ronaldo ispao šmeker pred Vlahovićem posle meča, šta može Zvezda protiv Ibre...

Srpski fudbaler dan posle pobede karijere za Telegraf priča o utiscima nakon gola i trijumfa nad Juventusom

  • 17
Dusan Vlahovic intervju

Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Profimedia/Tanjug/AP

Dušan Vlahović je preko noći postao "kralj" Firence posle sjajne partije koju je odigrao protiv Juventusa! Čekali su navijači Fiorentine 12 godina da slave u Torinu u Seriji A protiv najomraženijeg rivala, a veliki doprinos za taj trijumf dao je srpski reprezentativac, koji se postiao vodeći gol u pobedi od 3:0.

Vlahović od meča ne stiže da odgovori svim navijačima koji mu zahvaljuju uz "bombardovanje porukama" na društvenim mrežama, ali je izdvojio vreme da u razgovoru za Telegraf opiše dešavanja iz Firence dan posle velikog trijumfa u kojem je postigao jedan od najbitnijih golova svoje karijere.

Sa Vlahovićem smo pričali o učinku u 2020. i očekivanjima u narednoj godini, kako na klupskom, tako i na reprezentativnom planu, otkrio nam je kako su ga i Kristijano Ronaldo i Zlatan Ibrahimović šmekerski ispoštovali posle mečeva koje je imao sa njma, pričao je o snazi Milana i šta Zvezda može da očekuje protiv Rosonera u evropskom dvomeču na proleće, ali i o Partizanu predvođenim Aleksandrom Stanojevićem...

Kakav je osećaj dati gol Juventusu i to na onako sjajan način?

- Sigurno da je sjajan osećaj dati gol Juventusu, ne mogu da opišem osećanja, jako sam srećan, ali najbitnije je da smo mi pobedili, što smo mnogo želeli i nadam se da ćemo nastaviti ovako.

Davali ste već velike golove, poput onog u finalu Kupa za Partizan, pogađali ste mrežu Intera, ali može li da se kaže da vam je ovo do sada najdraži ili najvažniji gol karijere?

- Da, davao sam bitne golove, ali mislim da će mi zauvek najdraži ostati onaj u finalu Kupa za Partizan, a ovaj i onaj protiv Intera se sigurno svrstavaju odmah iza tog gola.

Kakve su bile reakcije navijača i prijatelja, koliko vam je poruka stiglo posle gola i pobede?

- Stiglo mi je mnogo poruka, trudim se da odgovorim svima, da svima izađem u susret, ako nekome ne odgovorim izvinjavam se i uradiću to što pre, jer mi je stiglo jako mnogo poruka, pošto navijači Fiorentine bukvalno žive za utakmicu protiv Juventusa.

Koliko je ova pobeda značajna za Fiorentinu, pošto se zna kakav je rivalitet sa Juventusom, a uz to je ovo i prva pobeda u Torinu u Seriji A nad njima posle 12 godina?

- Za nas je ovo bilo jako važno, jer smo bili blizu nezgodne zone. Ova pobeda nam mnogo znači zbog samopouzdanja i podizanja morala i nadam se da ćemo nastaviti ovako, mislim da imamo kvalitet i moramo da nastavimo ovako, na dobrom smo putu, ali moramo da nastavimo još jače i da budemo skromni.

Slavili ste u svlačionici sa tri prsta, možete li da opišete tu gestikulaciju i kako je izgledalo slavlje?

FK Fiorentina

Vlahović sa tri prsta na vrhu fotografije u svlačionici Fiorentine posle pobede; Foto: Instagram/acffiorentina

- Slavlje sa tri prsta... dali smo i tri gola, a i Srbin sam, čime se ponosim, tako da je zbog obe stvari bilo tako.

Da li se desi da nekada Bleki i vi pustite i neku pesmu na srpskom u svlačionici dok se slavi?

- Ne volimo da se namećemo mnogo u svlačionici. Obično muziku puštaju latinoamerikanci ili Italijani, nama je to ok, navikli smo, bitno je da je dobra atmosfera i da pobeđujemo.

Koliko vam znače reči Ćezarea Prandelija koji vas je nahvalio posle meča sa Juventusom?

- Mnogo mi znače, Prandeli je trener koji me je "izvukao", odlučio je da proba sa mnom i nadam se da ću mu se odužiti na pravi način, moram da radim još jače, da slušam savete i starije, da budem još skromniji i nadam se da ću nastaviti ovako. Već sutra se sve zaboravlja, trećeg nas čeka utakmica protiv Bolonje, gde bi trebalo da pobedimo, voleo bih da donesemo što više pobeda našem treneru.

Federiko Kijeza vam je bio jedan od najboljih prijatelja, njegov prelazak u Juve smatrao se izdajom među navijačima, kako je bilo igrati protiv njega sada?

- Bilo je jako čudno igrati protiv njega, jer je Kijeza odličan momak, bilo je čudno videti ga kao protivnika, takav je život, nekada nam se putevi spajaju, nekada ne, ali sigurno da mi je drago da sam upoznao momka kao što je on.

Ovo vam je bila prva utakmica protiv Kristijana Ronalda u karijeri i odmah velika pobeda. Kako vam je on izgledao na terenu i da li ste bili u prilici da razmenite neke reči?

Dušan Vlahović, Kristijano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović

Kristijano Ronaldo gleda kako Dušan Vlahović postiže gol protiv Juventusa; Foto: Profimedia

- Nema šta mnogo da se kaže o Kristijanu Ronaldu, mislim da sve znamo, jedan od najboljih igrača u istoriji, stvarno mi je dečački san bio da igram protiv njega i pobediti ga, još ne mogu da dođem sebi i nisam svetan šta smo napravili, ali moramo da se već okrenemo novoj utakmici i da probamo da odigramo najbolje što možemo. Pitao sam ga na kraju utakmice za dres, on je bio ljut, što je normalno i rekao je da će mi dati dres kada uđemo u svlačionicu, tako da je to bilo to.

Da li je ovo bila i uvertira da pokažete šta ga čeka u duelima u kvalifikacijama za Mundijal već početkom proleća?

- Ne bih želeo da pretim Kristijanu Ronaldu, znam da ćemo mi dati 101 odsto za našu državu i da ćemo odigrati kvalifikacije što je bolje moguće i da se plasiramo na Svetsko prvenstvo što je san svih nas.

Daćemo sve od sebe da se plasiramo na Svetsko prvenstvo

 

Dušan Vlahović

Dušan Vlahović slavi svoj prvenac protiv Rusije; Foto: Marko Jovanović

Ustalili ste se u prvoj postavi Fiorentine, dajete bitne golove, debitovali ste za Srbiju i postigli prvenac u nacionalnom dresu. Smatrate li da je 2020. bila dobra godina za vas?

- Ova 2020. godina je mogla biti bolja, nakon perioda karantina i korona virusa, kada se nastavilo prvenstvo nisam igrao dobro, početak sezone nije bio sjajan, da mogu da vratim vreme, vratio bih da ispravim to, ali nema za čime da se žali, treba gledati napred i mislim da će sve doći na svoje mesto. Ali mogao bih reći da sam delimično zadovoljan.

Šta očekujete u nastavku sezone i u 2021. godini, pošto ste ušli u veliku formu krajem godine sa tri vezana gola?

- Postavio sam ja sebi neke ciljeve, naporan rad, odricanje i napredovanje svakim danom. Želeo bih da 2021. završim kao mnogo bolji igrač nego početkom godine. Tu su želja za napretkom, glad za golovima i uspehom i mislim da će i biti tako.

Često se mogu videti informacije da vas prate veliki klubovi, kakva su vaša razmišljanja povodom dalje karijere?

- Ne znam ništa što se toga tiče, ne bavim se time, razmišljam samo da igram što bolje i da napredujem, ja sam u Fiorentini i to je moj jedini cilj.

Zvezda ima šanse protiv Milana, nadam se da Partizan uzima titulu

 

Dušan Vlahović, Kristijano Ronaldo, Zlatan Ibrahimović

Dušan Vlahović gleda u svog idola Zlatana Ibrahimovića tokom meča Milan - Fiorentina; Foto: Profimedia

Poznato je da vam je Zlatan Ibrahimović idol, bili ste u prilici da igrate protiv njega prošle sezone, a ove nije bio u timu. Da li ste imali priliku da porazgovarate, kakav je utisak ostavio na vas?

- Igrao sam protiv Zlatana, bilo je 1:1 tada, sada ovu poslednju utakmicu koju smo izgubili nije igrao zbog povrede. Razmenili smo dresove nakon utakmice u februaru, stvarno je ostavio jak utisak na mene, veliki šampion, veliki igrač i nije slučajno što su na prvom mestu na čelu sa njim. Imaju odličnog trenera, odlične igrače i stvarno je ostavio jak utisak na mene.

Ima li Zvezda šanse protiv ovakvog Milana u Ligi Evrope na proleće?

- Naravno. Svaka utakmica počinje sa 0:0 i mislim da svi imaju šanse protiv svakog. Naravno, što da ne.

Pratite li dešavanja u Partizanu, verujete li da može da se upusti u borbu za titulu do kraja prvenstva sa Aleksandrom Stanojevićem na klupi?

- Pratim, gledam utakmice, počeo je Partizan da igra jako dobro, ima kontinuitet, ja se nadam i navijam svim srcem da osvoji titulu. Uvek treba imati najveće ciljeve i ja im želim sve najbolje od srca.

Video: Vlahović se javio iz izolacije i ispričao svoje iskustvo sa korona virusom

(Dušan Uštević)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pera Nis

    23. decembar 2020 | 17:43

    Pozdrav od Zvezdasa Decko svaka cast i sve najbolje u daljoj karijeri

  • Mirko

    23. decembar 2020 | 18:41

    Treba bit realan nema zvezda sanse.Ja sam zvedas.

  • Aleksa

    23. decembar 2020 | 19:50

    Bravo srbendo. A ne ovi turski konjanici, albanske delije, Marin, Al ahmedi, Katai, Rahimi i cazimi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA