≫ 

Majka mu najbogatija Ruskinja na svetu, on sa 22 godine postao najmlađi vlasnik engleskog kluba

Sanderlend je preuzeo Kiril Luj-Drajfus, čiji je otac, preminuli Robert, nekada uspešno vodio Olimpik iz Marseja

  • 1

Vlasnik engleskog trećeligaša Sanderlenda Stjuart Donald, objavio je da je konačno našao kupca za klub koji vodi, u pitanju je Francuz Kiril Luj-Drajfus, 22-godišnji sin nekadašnjeg gazde Olimpika iz Marseja Roberta Luja-Drajfusa, i Margarite Bogdanove - zvanično najbogatije Ruskinje na svetu.

Prema poslednjem izveštaju lista Forbs, Margarita je "teška" 5.6 milijardi dolara, veliki deo bogatstva je stekla preuzevši "Drajfus grupu" posle smrti supruga (od leukemije, 2009. godine), sa kojim, osim najmlađeg Kirila, ima još dva sina.

Upravo je Kiril krenuo očevim stopama, preuzeće klub i pokušati da uradi nešto slično što je i njegov otac svojevremeno sa Olimpikom, kada ga je vodio do finala Kupa UEFA. Još uvek aktuelni gazda Sanderlena Stjuart Donald je saopštio da u mladom Luju-Drajfusu vidi pravu osobu koja će vratiti Sanderlend u najviši rang.

- Nije tajna da već neko vreme tražim pravu osobu da preuzme Sanderlend. Tokom tog procesa naišao sam na mnoge ljude, mnogi su i želeli da preuzmu klub, ali iako su mi nudili veliki novac, osećao sam da ne nude mnogo klubu i zajednici - rekao je Donald za zvanični sajt kluba.

- Ali, još od prvog sastanka sa Kirilom, njegovom porodicom i savetnicima, bio sam impresioniran njihovim znanjem i razumevanjem, kao i iskustvom o upravljaju klubova u Belgiji i Francuskoj - dodao je.

- Verujem da će to iskustvo, uz dobar plan, stvoriti pravu podlogu da Sanderlend napreduje i radujem se unapred što ću sve to gledati sa strane.

Donald je preuzeo Sanderlend 2018. godine od Elisa Šorta, a već godinu dana pokušava da proda svoj većinski deo, u čemu će konačno i uspeti, čim liga odobri transakciju, pošto su dve strane već postigle dogovor.

Luj-Drajfus junior će tako postati najmlađi vlasnik nekog engleskog kluba u istoriji.

- Sa velikim uvažavanjem čekamo odluku lige i odobrenje o transakciji - izjavio je mladi Francusz.

Kiril je dodao da čvrsto veruje da će Sanderlend u godinama koje dolaze vratiti u elitni rang engleskog fudbala.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Alpha Team

    24. decembar 2020 | 22:50

    Rusi okupirali Englesku,pa nije fer mora malo i Briti Rusiju da okupiraju.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA