≫ 

Bivši selektor Jugoslavije dobija ulicu u Sarajevu

Legendarni Ivica Osim mogao bi da dobije ulicu sa svojim imenom u naselju Grbavica

  • 5
Robert Prosinečki i Zvonimir Boban Foto: MN Press

U Opštinskom veću Novo Sarajevo pokrenuta je inicijativa za promenu naziva ulice Zvornička u ulicu Ivice Osima, u sarajevskom naselju Grbavica.

Pokretač ove inicijative, odbornik Srđan Srdić, smatra da je legendarni fudbaler i trener Ivica Osim (79) zaslužio takvo priznanje, kao i da se nada da će ulica Zvornička, u kojoj se nalazi i stadion Grbavica, u budućnosti nositi ime najveće legende FK Železničar.

- Znam da je u prošlosti bilo sličnih pokušaja, ali sada dolazi novo vreme, vreme pozitivnih priča - napisao je Srdić na svom fejsbuk profilu.

Ivica Osim je 1986. godine je postao selektor reprezentacije Jugoslavije. Nije uspeo sa nacionalnim timom da se plasira na Evropsko prvenstvo 1988. godine u Zapadnoj Nemačkoj.

Ipak kasnije je uspeo da odvede nacionalni tim na Svetsko prvenstvo 1990. godine u Italiji. Na prvenstvu u Italiji, Jugoslavija prolazi grupnu fazu, izbacuje Španiju u osmini finala posle produžetaka ali nesrećno ispada u četvrtfinalu od Argentine posle slabijeg izvođenja penala.

Na kraju, Jugoslavija je po rezultatima osvojila nezvanično peto mesto. Ovo je bio najveći uspeh jugoslovenskog nacionalnog tima u eri modernog fudbala.

Osim napušta reprezentaciju sa početkom sukoba u Bosni i Hercegovini, u proleće 1992. godine, nakon što je izborio plasman na EP u Švedskoj (na kojem Jugoslavija nije igrala zbog sankcija)

Video: Ronaldo o utakmici sa Srbijom: Osim penala nisu imali ništa!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Laki

    28. decembar 2020 | 18:16

    Drago mi je da to cujem. Osim je ceo zivot posvetio fudbalu, postenju I Jugoslaviji. Zasluzio je ulicu u svakom gradu bivse nam drzave.

  • FANTOM

    28. decembar 2020 | 19:44

    To je popularni „Švabo“, ali najpoznatiji „Štraus sa Grbavice“. Aferim, i pozdrav svoj raji sa Grbavice 2. Takav se gospodin jednom rađa.

  • DARKO 100%

    28. decembar 2020 | 18:09

    Ivica Osim i Miljan Miljanic dve najpopularnije licnosti tog vremena

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA