PSŽ se oglasio posle pet dana i zvanično objavio da je smenio Tuhela

Naser Al Kelafi se zahvalio Nemcu na svemu što je uradio u Parizu

  • 0
Thomas Tuchel, Tomas Tuhel Foto: Tanjug/AP

Tomas Tuhel je pre pet dana dobio otkaz u PSŽ-u, po mnogima neočekivan, jer je došao dan nakon pobede od 4:0, ali Sveci su očigledno pronašli željeno rešenje i odlučili da smene trenera kome se već dugo "drmala klupa".

Ipak, zvanične potvrde PSŽ-a nije bilo, iako su svi znali da je Tuhel bivši, kao i da Poketino dolazi na njegovo mesto.

Tek posle pet dana, klub sa Parka prinčeva je objavio saopštenje u kojem je objavio da je raskinuo ugovor sa Tomasu Tuhelu.

- Nakon dubinske analize svoje sportske situacije, PSŽ je odlučio d araskine ugovor Tomasa Tuhela. Stigao je na klupu u Parizu u julu 2018. godine, 127 puta je vodio tim u svim takmičenjima i imao 95 pobeda 12 remija i 12 poraza (342 postignuta gola i 109 primljenih). Osvojio je dve titule u Francuskoj, Kup Francuske i Liga Kup i dva Superkupa, a vodio je tim i do prvog finala u istoriji Lige šampiona - stoji u saopštenju kluba.

- Želeo bih da zahvalim Tomasu Tuhelu i njegovom osoblju na svemu što su dali klubu. Tomas je u svoj rad uložio mnogo energije i strasti, setićemo se dobrih vremena koja smo delili zajedno. Želim mu sve najbolje u budućnosti - poručio je Naser Al Kelafi, predsednik PSŽ-a.

Ipak, prema najavama nemačkih novinara, Tuhel ne bi trebalo dugo da ostane bez posla, jer je kandidat da bude novi trener Mančester junajteda i Arsenala, a to će zavisiti od rezultata ovih timova narednih nedelja.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA