≫ 

Zvezda protiv Šahtjora igra generalku za Milan: Poznati rivali crveno-belih na pripremama u Turskoj

Utakmica je na programu 31. januara

  • 12
Andrej Ševečenko Foto: Telegraf

Fudbaleri Crvene zvezde odigraće četiri prijateljske utakmice na pripremama u turskom Beleku, gde će se ekspedicija srpskog šampiona preseliti 19. januara!

Najzvučniji protivnik je svakako Šahtjor iz Donjecka, učlesnik ovogodišnje Lige šampiona i tim koji će igrati nokaut fazu Lige Evrope, s kojim će srpski šampion odigrati generalku 31. januara.

Portal "Mocartsport" javlja da će Zvezda prvi meč u turskoj igrati 22. januara protiv poljskog Slaska, zatim sledi utakmica protiv ruske UFE tri dana kasnije, te duels a slovenačkim Mariborom 28. januara.

Podsetimo, pominajlo se da bi protiv Šahtjora u Turskoj trebalo da igra i Partizan, ali se od tog susreta odustalo zbog toga što timovi nisu usleli da se usaglase oko termina.

Zvezda će u 1/16 finala Lige Evrope igrati, kao što je poznato, protiv Milana (prvi meč 18. februara), dok će Šahtjor u istom terminu na noge Makabiju iz Tel Aviva.

Podsetimo, Šahtjor i Zvezda su pokušali da odigraju prijateljski meč i početkom 2020. godine - što je u razgovoru za Telegraf tada potvrdio pomoćni trener šampiona Ukrajine Darijo Srna.

- Bio sam sa Dekijem, pričali smo. Trebalo je i da odigramo prijateljsku utakmicu, ali nije se poklopilo. Nisu mogli da se otkažu već dogovoreni mečevi. Stanković je imao šest meseci trenerskog posla u Udinama i to mu mnogo znači, ima veliko fudbalsko iskustvo. Vratio se u Zvezdu, gde je legenda i ljudi ga vole. Očekuje se od njega mnogo mnogo, želim mu sve najbolje. Gledao sam malo preko oka kako igraju i treniraju, treba im još vremena.

- Svaki trener ima svoju ideju. Koliko vidim, Zvezda je kao Dinamo u Hrvatskoj poslednjih godina. Osvajaju titule, igrali su u Ligi šampiona. Radi se o ozbiljnoj ekipi, nije lako danas igrati u tom takmičenju. Pratio sam ih protiv Liverpula, PSŽ-a i Olimpijakosa. Utisak mi je da Zvezda igra bolje protiv velikih ekipa nego manjih. Po rezultatima je tako - rekao je Srna u februaru 2020. godine.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Skënderbeu

    1. januar 2021 | 18:49

    Plašim se samo pobede fmpa protiv Milana, ne zbog prolaska kluba iz železnika već se plašim dnevnih medija koji će pisati svaki dan ceo dan o tome kako je fmp izbacio nezainteresovani Milan koji juri titulu u Seriji A, Evropa ih apsulutno ne interesuje kao ni fmp prvenstvo srbije koje su osvojili u avgustu mesecu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA