Alaba je Realov, poznato je i koliko će zarađivati

Austrijanac na leto potpisuje ugovor na četiri godine sa "kraljevskim klubom"

  • 3
fc borussia bayern FK BORUSIJA BAJERN Foto: Tanjug/AP

David Alaba je konačno izabrao - od narednog leta austrijski defanzivac nosiće dres Reala iz Madrida u koji će doći iz Bajerna kao slobodan igrač!

Tako tvrdi španska "Marka" koja je na svokju naslovnu stranu stavila da je dogovor između Alabe i Reala postignut, te da će fudbaler potpisati ugovor na četiri godine težak 10 miliona evra po sezoni.

Alabu je navodno tražio i Mančester junajted, ali kliub sa Old Traforda je odustao usled nerelalnih fionansijskihg zahteva igrača koji je od svoje 16. godine u Bajernu.

Ipak, na kraju je izdao tim s kojim je osvojio sve. Nije želeo da produži ugovor, tražio je 20 miliona po sezoni, a onda je odlučio da ih ostavi bez trunke obeštećenja s obzirom na to da ima još šest meseci ugovora.

Alaba je karijeru počeo kao levi bek, ali je poslednjih nekoliko sezona izrastao u odličnog štopera. Za Bajern je odigrao 404 meča i po sveu sudeći će biti zamena za Serhija Ramosa koji navodno ide u PSŽ.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA