≫ 

Sadik rešeta, Valjadolid "zagrizao", a Partizan trlja ruke: U Beogradu čekaju rasplet oko Nigerijca

Ako Sadik ode iz Almerije, Partizanu sleduje 40 procenata od transfera

  • 8
Umar Sadik Foto: Youtube / Printscreen

Nekadašnji špic Partizana, Umar Sadik, došao je u centar pažnje fudbalske javnosti tokom ovog zimskog prelaznog roka. Ne i nezasluženo, pošto je minulog vikenda postigao het-trik u pobedi svoje Almerije protiv Ponferadine. Uz to, do sada je devet puta ukupno tresao mrežu i prava je pokretačka snaga na putu crveno-belih ka plasmanu u špansku Primeru.

Kao prvi u red za usluge Sadika stao je Valjadolid, pošto im je napadač više nego neophodan u borbi za opstanak. Propao je dolazak Ivana Šaponjića, nisu u ovom klubu želeli da rizikuju i želeli su nekoga iskusnijeg, pa je pik pao na donedavnog napadača beogradskih crno-belih.

Valjadolid je „ozbiljno“ uhvatio mamac, čak je pitao i koja je cena za nigerijskog fudbalera, ali Almerija ih je odmah na startu zaustavila, pošto ne želi da proda Sadika ove zime. Valjadolid, ruku na srce, može da ga dovede u ovom prelaznom roku, ali mora da odreši kesu i plati ukupno 25.000.000 evra koliko stoji u ugovoru.

Podsetimo, Almerija je dala Partizanu ukupno 5.000.000 evra za Sadika, a još 4.000.000 evropskih novčanica bi moglo da dođe kroz brojne bonuse. Ako se Almerija plasira u Primeru, crno-belima sleduje 3.000.000 evra, dobiće 500.000 evra ako Sadik 50 puta obuče dres crveno-belih i istrči na teren, a takođe će dobiti isto toliko ako postigne 20 golova. A kao što smo pomenuli, već je na devet pogodaka.

Ako se slučajno aktivira klauzula, Partizan će takođe trljati ruke. Crno-belima bi u tom slučaju sledovalo 40 odsto od tog transfera, a u Beogradu se sigurno nisu nadali tolikoj svoti novca u tako kratkom vremenskom periodu.

Ostaje da vidimo kakav će biti ishod ove igre „mačke i miša“. Valjadolid je trenutno ustuknuo, ali možda se vrati do kraja prelaznog roka i dovede Sadika u svoje redove, na veliku radost svih u Partizanu.

Video: Kako je u Šapniji? OK, gubimo utakmice a meni jako nedostaje Partizan

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Ganga-Kanga

    5. januar 2021 | 16:23

    Raduju se "ganci"nema vise ko da im lomi kicmu!😆

  • Džek

    5. januar 2021 | 17:12

    Dobija li miljenica nešto ako se marin proda

  • 6+4+3=2

    5. januar 2021 | 16:23

    zasto nema nikakvih vesti iz treceligaskih takmicenja po evropi

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA