≫ 

Partizanov plan od okupljanja do Turske: Jedno pojačanje, dva nova ugovora i nekoliko pozajmica

Crno-beli će do sredine naredne sedmice rešiti niz pitanja, kako bi struka imala potpuno čisti situaciju tokom priprema u antalijskoj regiji

  • 10
FK Partizan, Savo Milošević, Aleksandar Stanojević, trening Foto: FK Partizan/Miroslav Todorović

Partizan u petak, 8, januara, počinje pripreme za prolećni deo sezone i to prozivkom igrača u sportskom centru u Zemunu, koju će izvršiti trener Aleksandar Stanojević.

Do polaska u Tursku crno-beli će, izvesno je, realizovati jedan “dolazni” transfer, ali i rešiti nekolicinu unutrašnjih pitanja u ekipi, kako bi struka tokom rada imala kristalno čistu situaciju.

Bek Voždovca blizu, traži se i napadač

Što se pomenutog transfera tiče, poznato je već da Partizan želi da angažuje desnog beka Voždovca – Marka Živkovića (26) i razgovori idu u dobrom smeru, ali još uvek nisu definisani svi detalji angažmana fudbalera.

Kako Živkoviću ističe ugovor narednog leta, crno-beli će, umesto novca, “zmajevima” najverovatnije dati procente od dalje prodaje, a nije isključena i mogućnost pozajmice nekih igrača iz prvog tima i filijale Teleoptika (pominju se Nikola Čolić i Miljan Momčilović).

U planu je takođe u angažovanje još jednog napadača, no, kako tržište u Evropi još uvek nije previše aktivno, realnije je da se priča “zakuva” nešto kasnije u januaru, verovatno tokom samih priprema u Turskoj.

Novi ugovori za Šćekića i Zdjelara

Do polaska u antalijsku regiju, Partizan će razrešiti i pitanje novih ugovora dvojice standardnih prvotimaca – Aleksandra Šćekića i Saše Zdjelara. S tom razlikom što Šćekić, bez obzira na epilog razgovora, nema dozvolu da napusti ekipu, dok bi Zdjelar, čak i ako produži saradnju, u slučaju dobre ponude imao “zeleno svetlo” da pronađe novu sredinu.

Saša Zdjelar, Aleksandar Šćekić, FK Partizan Saša Zdjelar i Aleksandar Šćekić; Foto: MN Press

Obojica fudbalera su imala izvesnih interesovanja iz inostranstva – Šćekić iz Sadijske Arabije, dok su Zdjelara kontaktirali ljudi iz Ludogoreca, a preko posrednika i dva francuska kluba Sent Etjen i Rems. U svakom slučaju, do 14. januara, kada se tim seli u Tursku, biće poznata situacija sa obojicom igrača, odnosno krajnji ishod pregovora sa crno-belima u vezi sa nastavkom saradnje.

Pešukić otpisan, Knežević u Teleoptiku, Stojkoviću i Čoliću se traže pozajmice

Uz sve navedeno, u Humskoj će konačno “preseći” i sa pozajmicama igrača za koje je struka procenila da će na proleće teško imati potrebnu minutažu.

Stanojević ne računa na desnog beka Perišu Pešukića, o čemu smo već pisali, defanzivni vezista Uroš Knežević je već prosleđen Teleoptiku, a krilnim vezistima Denisu Stojkoviću i gorepomenutom Nikoli Čoliću je sugerisano da je za njih bolje da pronađu klubove u Superligi i imaju kontinuitet igara, kako bi od leta ponovo konkurisali za najjači sastav Partizana.

U početku oba fudbalera nisu bila raspoložena za tu ideju, ali postoji verovatnoća da se uopšte ne nađu na spisku putnika za Tursku, pa su sve opcije još uvek u igri.

Tokom boravka u Beleku, crno-beli će odigrati pet kontrolnih mečeva, a konačni spisak rivala će takođe biti uskoro poznat (potvrđeno Zaglebje, Rubin Kazanj i Senica, čekaju se Dinamo Moskva i traži peti jaki protivnik).

Deset bodova deli Milan i Juventus na tabeli Serije A, pa ako Rosoneri večeras (20.45) slave u velikom derbiju na San Siru, može se reći da će praktično otpisati devetostrukog uzastopnog šampiona iz trke za titulom. Kvota na Milan je 2,70, iks je 3,25, a dvojka na Juve 2,65. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Milan – Juventus.

Video: Stanojević žali zbog zimske pauze: Posle ovakvih pobeda ne ide vam se na odmor

(Z. Ivković)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mire

    6. januar 2021 | 15:13

    Naj veće pojačanje partizana biće odlazak kilave uprave . Uprava napolje . Stop mafiji u partizanu .

  • Kiza i Komina

    6. januar 2021 | 13:28

    Ša Ša Stanoje, jel' te vodi Vazura u osveštavanje pre početka priprema? Uskoro ćete svi vi ubačeni elementi leteti iz Partizana.

  • ysl

    6. januar 2021 | 15:09

    Opet ratoborni protivnici na pripremama, i učestale povrede na istim,a posle kukanje kako bi bolje bilo da su igrali između sebe u klubu, i uigravali se.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA