≫ 

Ovakva akcija se teško viđa i na igrici: Pas Mareza je poezija, lopta išla kao na fliperu, do mreže

Fudbal je jednostavna igra kad loptom barataju majstori

  • 0
rijad marez Foto: twitter/SLBenficaYouth

U Engleskoj su na programu mečevi FA Kupa, jedan od favorita za osvajanja pehara Mančester siti ugostio je Birmingem i već u prvih pola sata opravdao ulogu velikog favorita, poveo je sa 3:0.

Strelci su bili Bernardo Silva dva puta i Fil Foden, praktično rešili meč po pitanju pobednika, uz jedan zaista fenomenalan potez koji je obeležio ovaj period meča.

Izveo ga je Rijad Marez, tačnije bila je to sjajna timska akcija nekolicine igrača "Građana" u kojoj je Alžirac izveo vrhunski pas, savršeno dodavanje spoljnim delom kopačke ka De Brujneu koji se ubacio u kazneni prostor, a onda "zavrnuo" ka Silvi kome je ostao najlakši deo posla u ovoj kombinaciji - da pogodi nebranjenu mrežu.

Pogledajte ovu zaista perfektnu akciju Gvardiolinog tima, teško da se i na igrici može izvesti ovako precizna kombinacija kroz defanzivne linije protivnika.

I prvi gol Sitija u režiji Silve bio je efektan i atraktivan, Portugalac je akrobatski uhvatio loptu negde na 14 metara i smestio je u mrežu, na oduševljenje saigrača i trenera Gvardiole.

Zanimljivo, nije bilo golova u nastavku, Siti se zadovoljio postignutim u prvih pola sata pa je u preostalom delu vremena sa mnogo manje entuzijazma nastupao na polovini rivala.

U isto vreme, Čelsi je konačno pobedio, ali teško da je odobrovoljio navijače posle posrtanja i blamiranaj u Premijer ligi. Lampardov tim je savladao poluamaterski Morekamb 4:0, uz golove Maunta, Vernera, Hadson-Odoija i Haverca.

Rezultati 3. runde FA Kupa

Barnsli - Tranmer 1:0

Bristol Siti - Portsmut 2:1

Čelsi - Morekamb 4:0

Čeltenam - Mensfild 1:1

Krouli - Lids 3:0

Mančester siti - Birmingem 3:0

Marine - Totenhem 18:00

Njuport - Brajton 20:45

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA