≫ 

Prvo pojačanje Kosanovića u Voši: Može li Lalatović da oživi karijeru "večitom talentu" Zvezde?

Veljko Simić nastavlja karijeru na Karađorđu

  • 7
Veljko Simić, FK Vojvodina, Milan Kosanović Foto: Instagram.com/fk_vojvodina

Brzo je Veljko Simić pronašao novi klub posle raskida saradnje sa Crvenom zvezdom. Krilni fudbaler, koji je svojevremeno važio za jednog od najvećih talenata na Marakani i srpskog fudbala uopšte, u seniorskom fudbalu nije pokazao pun potencijal.

Na Marakanu se vratio "zaobilaznim" putem, nakon što ju je napustio još kao omladinac i prešao u Bazel. Švajcarci su ga slali na nekoliko pozajmica, a on se definitivno vratio u srpski fudbal 2018. godine, kada je zaigrao za Zemun polusezonu, da bi se potom na leto vratio na Marakanu. Međutim, za dve i po godine nije pokazao svoje pravo lice, pa je ove zime raskinut ugovor sa njim.

Ipak, nije dugo čekao na novi angažman i već je predstavljen u Vojvodini kao novi igrač. To je ujedno i prvo pojačanje koje je u klub sa Karađorđa doveo Milan Kosanović, novi direktor Voše, koji je imao prilike da se dobro upozna s kvalitetima Veljka Simića, jer je dugo radio u stručnom štabu Vladana Milojevića u Crvenoj zvezdi, sve do njegovog odlaska sa Marakane prošle godine.

- Velika mi je čast što sam postao novi član Vojvodine. Uzbuđen sam zbog novog izazova u karijeri. Od danas maksimalno sam posvećen da pomognem Vojvodini u ostvarenju svih zajedničkih ciljeva. Ne mislim da je dolazak u Vojvodinu korak unazad u mojoj karijeri. Ovo je jedan od naših najvećih klubova, sa bogatom istorijom. Smatram da je ovo odlična prilika za mene, dobra odskočna daska za dalje - rekao je Simić na predstavljanju.

Kosanović je otkrio da se Simić odrekao određenih primanja, kako bi napravio iskorak u karijeri u Vojvodini.

- Veljko Simić je dobro poznat domaćoj javnosti, igrač je dokazanih kvaliteta. Trudili smo se da prvo pojačanje u ovom prelaznom roku bude baš on, da pokažemo u kom pravcu razmišlja buduća Vojvodina. Veljko se odrekao određenih primanja koja je imao u Zvezdi da bi došao u Vojvodinu, da bi kroz svoje igre napravio dobar iskorak. Samim tim je pokazao koliko ceni ovaj klub - poručio je Kosanović, koji je dodao i da je Nenad Lalatović želeo da dovede Simića.

- Veljko je igrač sjajnih motoričkih sposobnosti, izražnih kvaliteta, sigurno da će pomoći našem timu. U razgovoru sa trenerom Nenadom Lalatovićem, koji ga je želeo u svom timu, zajedno smo došli do zaključka da nam je neophodan i uradili smo sve što je do nas. Ispostavilo se da je Simić prva zvezda ovog prelaznog roka Vojvodine. Pred njime je dokazivanje, a ja mu želim da kroz igre u Vojvodini ponovo zasluži poziv reprezentacije, pošto je bio oslonac u svim mlađim kategorijama.

Video: Meč koji je obeležio Veljka Simića u dresu Zvezde

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Делија момак

    13. januar 2021 | 14:57

    Мали Симић је био један од најбоље оцењених фудбалера у звезди,али су му јако мало давали шансу да игра...показаће тек он да су погрешили што су га се одрекли

  • Nix

    13. januar 2021 | 17:10

    Samo napred, moliće te da se vratiš u Zvezdu uskoro

  • Potinger

    13. januar 2021 | 15:38

    Vazno da se ostavili najgoreg u istoriji zvezde gobeljića,pardon najgori je bio kovacevic isto i in dosao iz napredka i istu poziciju igrao

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA