≫ 

Stanojevićeva pravila u Partizanu: Igrač kod mene igra kada zasluži, a ne kada mu menadžeri kažu

"To je valjda biznis, mora odmah i sada, a sutra je kasno, E, pa, kod mene to ne može tako, ni sada, ni nikada! Ta vrsta pritiska me ne zanima, radim ono što je najbolje za njih i za nas", kaže trener crno-belih

  • 32

Pripreme Partizana u Turskoj su tek počele, ali je raspored pun "kao šipak" i događaji se naprosto smenjuju iz sata u sat. Trener Aleksandar Stanojević sve drži pod kontrolom, pun je energije, pozitivnog naboja, ali i razumevanja za svoj tim kome je posvećen 24 časa. Našao je vremena i za medije, kao i uvek, u iskrenoj priči otkrio planove, šta želi od svog tima i igrača ponaosob, kakva su pravila ponašanja, šta ne razume kod pojedinaca i čiji pritisak i upliv sa strane ne dozvoljava.

Iako to nije bilo jedno od prvih pitanja, Stanojević je dao opširan odgovor na temu mladih igrača koji nisu došli na pripreme sa timom. U Beogradu su ostali Denisa Stojković, Nikola Čolić, Periša Pešukić, Dušan Lalatović i Uroš Knežević, koji će na pozajmice. Stanojević je objasnio zašto je doneo takvu odluku i predočio da su nekim stavovima, čposebno Čolića i Stojkovića, kumovali i menadžeri, ali da to ne prolazi kod njega.

- Najviše se računa na Stojkovića i Čolića i rekao sam im to. Zaslužuju da budu ovde, za mene su bolji od ovih novih momaka, ali nije u tome poenta. Stojković je prvi put počeo kod mene kao starter, Čolić isto, sad ne bi dobili šansu, i u ovom trenutku ne bi imali prostora, a potreban im je samo mali apdejt da postanu prvotimci Partizana za sledećih nekoliko godina. Ulaze u pravilo bonusa, odlazi Filip Stevanović, znak pitanja je kod Svete Markovića. Potrebno je da imaju kontinuitet, to je dobro i za njih i za klub, da imaju seniorske mečeve u nogama. U suprotnom – opredeliću se za bonuse koji u kontinuitetu igraju Superligu, bez obzira da li su manje talentovani, ali su u takmičenju. Morate da ste ekstremno talentovani, da doprinosite i dajete golove u kontinuitetu, kao Stevanović recimo, pa da budete starter u Partizanu

Zastao je Stanojević u trenutku, a onda ispalio rafal, očito revoltiran činjenicom da su oba igrača odbijala pozajmicu.

- Kako su prihvatili što nisu na pripremama? Loše su prihvatili! Zato što svi oni misle, zajedno sa menadžerima koji okupriraju srpski fudbal, da igrač mora da igra. To je valjda biznis. Mora odmah i sada, a sutra je kasno, E, pa, kod mene to ne može tako! Ni sada, ni nikada! Ta vrsta pritiska me ne zanima, radim ono što je najbolje za njih i za nas. Ukoliko odbiju pozajmicu, neće od juna opet dobiti šansu, jer onda ne pratiš klub i struku, koja je ispravna. Eto Nemanje Jovića kao primer. Dobio je jednu šansu samo i iskoristio je na pravi način. Čolić je dobio više, Denis takođe, ali pokazuju kvalitet i najiskrenije verujem u njih. Od juna su možda i starteri, ali sa tim načinom razmišljanja i tom žurbom, pričom sa menadžerima, da sutra idu u Mančester junajted, Liverpul... Pa, ko je to otišao tamo tek tako pre Stevanovića?! Znate kako prolaze igrači koji brzo odu negde? Brzo se vrate ili nestanu! Ostalo je, pored njih, još nekoliko sjajnih momaka i radićemo strateški sa tim momcima, a ne na silu, jer je pogubno!

"BAJBEK NIJE SPORAN, POVREDE BRINU"

Opšte fizičko stanje igrača je veoma dobro, navodi Stanojević, a medije je, naravno, zanimalo sve o Žanu Kristofu Bajbeku.

- Svi su došli, generalno, dobro pripremljeni, s dobrom kilažom i u korektnom fizičkom stanju. Rekao sam i ranije da nije pitanje kvaliteta Bajbeka, već iz nesigurnosti eventualne povrede – možemo da dovedemo špica, Druga stvar – ako ode neko od stranaca i otvori se prostor, onda neko drugi dolazi. U ovakvoj situaciji – nemamo potrebe. Ovo za njega nije nikakav test, znamo njegov kvalitet vrlo dobro - kaže Aleksandar Stanojević.

Dobra vest za crno-bele je činjenica da je Aleksandar Miljković dobio dozvolu lekara da se priključi ekipi.

- Miljković je u redu, dobio zeleno svetlo i počeo da trenira, Očekujemo da dođe na polovini priprema. Ako sve bude dobro, jer je, kako što već znate, osetio posledice virusa korona i nismo ništa prepuštali slučaju.

Upitan da li se ekipa adaptirala na njegov način rada i on sam na ekipu, Stanojević je odgpovorio potvrdno.

- Negde smo se adaptirali, ali svaki put idemo po korak dalje. Hoćemo da dodamo neke nove delove, sekvence u radu i to nam je sada prioritet. Uvek moraš da se apdejtuješ. Novi stepen adaptacije.

SREĆAN SAM ZBOG ŠĆEKIĆA, ČEKAM I ZDJELARA

Dan pred put Aleksandar Šćekić je i zvanično potpisao novi ugovor, a Stanojević se nada da će njegovim putem i Saša Zdjelar, koji uveliko pregovara sa čelnicima.

- Drago mi je zbog Šćekića, tu je, igrao je kod svakog trenera, pa i kod mene takođe, zadovoljan sam što je ostao sa nama, Voleo bih i da Zdjelar produži ugovor. Rekao sam i ranije da je važno da samo na vreme dobijete informaciju, ako neko želi da ide ili ima ponudu. U prelaznom, roku doduše nikad ne znate da li će neko da dobije ponudu. Voleo bih da ostanu svi, ali ako neko dobije ponudu – zašto da ne, može da ide.

Na kraju jeseni ste poručili igračima da do 9. januara svako može da ide, a da posle tog datuma niuko ne može iz tima.

- Nisam promenio priču. Bila je individualna priča, ko želi da ide! Šefe, ja se ovde ne osećam komforno, pa... E, do tada, do 9. januara su mogli tako da mi kažu. Sada ne može. Može eventualno neko da dobije ponudu i da je klub razmotri, a priča o samostalnom odlasku više ne važi.

163. Večiti Derbi

Foto: Nikola Tomić

Da li se neko prijavio da ide?

- Nije - nasmejao se Stanojević. - Vidim da je svima super, svi su zadovoljni. Ne žele da odu po svaku cenu. Sve to to sam uradio samo iz jednog razloga, da se osećam dobro i mirno kad se oseća borba za mesto. Da kažem: ne možeš da budeš nezadovoljan, jer sam ti pružio priliku. Jednostavno, da bi od njega tražio maksimum i da on ne bi smeo da bude nezadovoljan.

Marko Živković je jedino novo ime u timu i prilagođavanje ide veoma dobro, jer se radi o detetu Partizana.

- Marko je već je bio tu, zna sve šta se traži, a imaću grupni sastanak sa odbranom, pa ćemo opet pričati. Trebaće mu dve utakmice da shvati šta ja tražim od njega. Treba da napravi saradnju sa ovim ispred i pored njega. To očekujem za desetak dana.

Mladi napadači Nikola Štulić i Marko Milovanović se bore za svoje mesto pod suncem.

- Naravno, Milovanović se dobro pokazuje, a Štulić je na poslednjim utakmicama zaslužio da dobije status, odlično radi. Imamo pet utakmica, videćemo i kroz treninge... Videćemo i kako će Bajbek u kontuiniranom radu da se pokaže, imamo i Holendera, dobro se pokazao u centrali, gde je čak i opasniji kao drugi napadač. Sad da me pitate: možeš da izdiktiraš početnih 11 za prvo kolo - ne bi znao. I to je dobro, volim da imam 20 igrača u fokusu, ovo preko su uglavnom mlađi. Svi treba da znaju da mogu da očekuju da igraju.

"HOĆEMO DA BUDEMO DIREKTNI I BRZI"

Fokus priprema je na direktnijoj i bržoj igri.

- Hoću da igramo direktnije, intenzivnije, brže! Da više stvaramo šanse pred protivničkim golom. Uvek moraš da ideš 20, 30 posto bolje nego što si bio. Imamo prostora za napredak, to sam siguran.

U prvom mandatu Stanojevića Partizan je bio ubitačan iz prekida. Ovoga puta to nije lako, jer ekipa nema visinu na uštrab hitrine.

- Generalno, imamo problem s visinom, malo smo niži i nismo dominantni, radićemo malo kombinacije da kroz njih dođemo do gola, imamo plan u svakom slučaju. Malo u problemu s visinom, na uštrb hitrine. Imali smo ranije

Nemanju MIletića i Strahinje Pavlovića, sad smo i njih izgubili. Sadik makar bio visok, mogao je da zasmeta... Sada smo se "skratili" i moramo na plan B. Ali dobro i Barselona je bila niska, pa su davali golove posle prekida, jer su imali plan.

Pravila ponašanja igrača Partizana se znaju, ali van treninga postoji tolerancija, da bi, kako Stanojević napominje, na trenigu mogao da dobije 100 posto od igrača.

- Za mene je teren sve u životu. Imaš 24 sata u danu, sat i po na terenu i tu moraš da ubijaš. Sve ostalo je dogovor, iako način ponašanja mora da se poštuje. Klizni su ručak, večera, doručak... Stvarno su profesionalci, zato im verujem, pokazali su to. Sastanak, teren – tu sam, uh.. Ko ne isprati tu priču, ne možemo da idemo zajedno dalje i igrači to znaju - zaključio je Aleksandar Stanojević.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Car

    16. januar 2021 | 19:04

    Samo cu reci Jojic i Miljković 😂😂😂😂😂😂😂😂😂

  • Pepa prase

    16. januar 2021 | 18:55

    Vidimo po Sadiku 🤣🤣🤣 izdajice pozdravi kuma

  • Kiza i Komina

    16. januar 2021 | 18:50

    Ša Ša Stanoje, nije im Ramadani menadzer, kaži brate šta je problem.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA