≫ 

Partizan pobedio u prvom test duelu u Turskoj: Asano se ispromašivao, meč rešio "biser" u 86. minutu

Uspešno je Partizan okončao prvu proveru na pripremama u Turskoj, pošto je savlado Zaglebje rezultatom 2:1. Golove za crno-bele su postigli Filip Holender i Nikola Štulić, dok se u dresu Poljaka "upisao" Mraz.

  • 25
filip holender Foto: Arenasport

Kako je Aleksandar Stanojević dan pre meča i najavio, Partizan je pred Zaglebje izašao sa kombinovanim timom, uz neka drugačija rešenja po pozicija u odnosu na jesenji deo sezone. Tako je Maki Banjak ponovo bio desni bek, a Filip Holender desno krilo, pošto je standardni Takuma Asano dobio priliku u nastavku, dok je, recimo mladi Nemanja Jović počeo na levom boku.

Stanojeviću je bilo važno i da vidi u kakvom je stanju Žak Kristof Bajbek, odnosno kako će funkcionisati sa ostatkom tima, posebno Sejdubom Sumom, u poslednjoj trećini terena. Trener crno-belih je insistirao na brzom pasu, malo dodira lopte, brzoj tranziciji u oba smera, ali i agresivnosti na svakom delu terena.

Početak nije bio ubedljiv, nije bilo ni lako protiv visokih i fizički spremnih igrača Zaglebja, no, vremenom su crno-beli počeli da nalaze zanimljiva rešenja i rupe u odbrani rivala.

Tri odlične prilike je Partizan stvorio u prvih pola časa igre. Prvu posle akcije koja je započela sa desne strane, ali je smisao dobila tek posle centaršuta Holendera i povratne lopte Jojića, koju je preskočio Suma, a potom Babjek poluvolejom zakusao u spoljni deo mreže.

Odmah u nastavku, crno-beli su izborili i korner, koji je izveo Jović, lopta je preletela sve igrače i došla do usamljenog Banjaka, koji se izvukao na drugu stativu i pogodio okvir gola.

Mogao je i Šćekić da se upiše u strelce, pošto ga je Bajbek spojio s golom u 25. minutu, ali je crnogorski reprezentativac odlučio da "zalomi" čuvara, umesto da odmah šutira iz povoljne situacije.

Ipak, na isteku pola časa igre. Stanojevićev tim jen "otključao bravu". Maki Banjak je uputio sjajan pas po dubini za Holendera, koji je umakao odbrani Zaglebja i uz malo sreće, i pored bloka, pogodio mrežu - 1:0.

Imali su i Poljaci svoje momente, nekoliko dobrih situacija, uglavnom po levom boku, ali i posle prekida, gde su Poljaci zbog visine posebno opasni. Upravo na taj način su i uzvratili rezultatski u smiraju prvog dela.

Zapravo, pomogla im je odbrana Partizana, loša komunikacija u preuzimanju između Banjaka i Bajbeka, koju je iskoristio Mraz i glavom pogodio dalji ugao "ukopanog" Stojkovića - 1:1.

U nastavku Stanojević je promenio devet fudbalera, ostavljajući samo Vujačića i Brežančića iz prvobitne postave. Priliku da debituje je dobio i novajlija Marko Živković, koji je zauzeo poziciju uz desnu aut-liniju.

U odnosu na prvi deo meča igra je bila nešto rastrzanija, sa više grešaka u pasu, što je u početnoj fazi dovodilo i do male panike u odbrani.

Pošto su spretno i srećno izvukli iz pritiska Zaglebja, crno-beli su se stabilizovali, pomerili poslednju liniju skoro do centra i preuzeli igru u svoje ruke. Prvu veliku priliku Partizan je propsutio posle pasa Jojića preko odbrane za Asana, koji je u punom trku dobro primio loptu, ali je prišao preblizu golmanu Poljaka i naprosto nije bilo prostora da udarac prođe.

Ubrzo je Japanac pokazao i sjajne tehničke sposobnosti, kada je tešku loptu koja mu je dolazila s leđa primio u okretu, dao sebi for između dva štopera i pogodio stativu, da bi na odbijenu loptu natrčao Štulić i šutirao u blok sa dva metra od gola.

Trener crno-belih je dodatno menjao tim, pružio priliku mladom Aleksi Puriću da debituje, poslao na teren i Lutovca koji je silom prilika morao na poziciju levog beka.

Nije se sve to osetilo, jer je u tim trenucima Partizan igrao veoma dobro, agresivno u toj meri da Zaglebje nije uspevalo da spoji više od dva pasa, dok su se na drugoj strani ređele dobre situacije i lepe akcije Stanojevićevog tima.

Lazar Marković i Natho su jenom izigrali odbranu Poljaka i taj napad je završen pokušajem lob udarca, a okušao se potom i Jojić sa distance, da bi i Asano promašio kolosalnu priliku kada je u situaciji jedan na jedan

Trud se sipaltio u završnici, kada je mladi Nikola Štulić rutinski rešio situaciju pred golom i doneo pobedu Partizanu - 2:1.

Naredni meč crno-beli igraju 21, januara protiv Rubina iz Kazanja.

Partizan - Zaglebje 2:1

(Holender 31, Štulić 90 - Mraz 41)

69. minut - Još jedna izuzetna šansa u kojoj se našao Partizanov Japanac. Prethodno je genijalno primio loptu, jednim dodirom dao sebi "for", ali je golman Hladun uspeo da zaustavi njegov udarac. U nastavku akcije, Štulić je pritrčao, šutirao, ali i njegov udarac je naišao na blok Poljaka.

68. minut - Velika prilika za Partizan preko Asana, koji je dobio dubinski pas, ali ej njegov udarac iskosa sa desne strane odbranio golman Zagelbja i odbio loptu u korner. Posle udarca iz ugla pokušao je Japanac i "makazicama"...

POLUVREME

41. minut - GOL, 1:1 - Poljaci su došli do egala posle kornera, nisu najbolje odreagovali igrači Partizana na tu pretnju, pa je Stojković morao da vadi loptu iz mreže.

31. minut - GOL, 1:0 - Holender je strelac. Sjajno je napadača Partizana prethodno uposlio Banjak, praktično ga spojio sa golom, a ovome nije bilo teško da pogodi za vođstvo Beograđana, koji od starta pokazuju bolju igru od Poljaka.

21. minut - Još jedna izgleda gol šansa za Partizan u kojoj se našao Šćekić, u ulozi napadača ovog puta. Holender ga je proigrao, Crnogorac je potom driblingom "zalomio" čuvara, ali je posle šuta pogodio u golmana Poljaka.

10. minut - Banjak je promašio gol nakon udarca glavom, bio je tek nekoliko metara od gola, neometan na "drugoj stativi". Ipak, nije najbolje gađao, pa ostaje na snazi rezultat sa početka meča.

5. minut - Holender je imao prvu šansu na utakmici.

SASTAVI 

PARTIZAN: Stojković, S.Marković, Vujačić, Banjak, Brežančić, Šćekić, Suma, Pavlović, Jović, Holender, Bajbek

ZAGLEBJE: Hladun , Belić, Poreba, Mraz, Žubrovski, Siž, Staržinski, Vojčicki, Jonži, Dražić, Crnomarković

O UTAKMICI

S obzirom na činjenicu da su pripreme u uvodnoj fazi, planirano je da svi fudbaleri dobiju po 45 minuta, uz napomenu da će meč propustiti Ivan Obradović, koji je povredio koleno i čeka rezultate snimaka, kao i Saša Zdjelar, kome je oteklo stopalo usled udarca zarađenog na jučerašnjem treningu. Oba fudbalera su pošteđena izlazaka na teren, ali rade vežbe u teretani i čini se da će ubrzo da se priključe ostalim saigračima.

Što se Zaglebja tiče, navijači Partizana sigurno ne pamte Poljake po dobru zbog eliminacije u prvom kolu kvalifikacija za Ligu Evrope leta 2016. godine, Crno-beli su tada propustili veliku priliku da u prvom meču u Beogradu napune do vrha mrežu poljskog tima, ali su promašili sijaset prilika i otišli na revanš sa rezultatom 0:0.

Drugi meč u gostima ni blizu nije bio tako blistav, tim iz Humske je bio igrački neubedljiv, iako je takođe u smiraju promašio nekoliko kolosalnih prilika. Na red su došli jedanaesterci, u kojima je Zaglebje bilo uspešnije - 4:3, što je značilo eliminaciju Partizana.

Zaglebje je i dalje stabilan član poljske Ekstraklase, gde trenutno zauzima šestu poziciju, a u svom sastavu ima i dvojicu Srba, Dejana Dražića, nekadašnjeg polaznika škole Partizana, kasnije prvotimca OFK Beograda, Selte, Valjadolida i Slovana iz Bratislave, i Đorđa Crnomarkovića, koji je nastupao za nekolicinu superliaša.

U Turskoj se vodi žestoka borba za titulu – Fenerbahče, Bešiktaš i Galatasaraj nalaze se u dva boda razlike, a danas u 17.00 igra se derbi Bešiktaš – Galatasaraj. Kvota na keca je 2,25, dvojka je 3,20, a iks 3,40. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Bešiktaš – Galatasaraj.

Derbi Italije i velikih istina večeras od 20.45 na Đuzepe Meaci – Inter čeka Juventus, a poraženi tim biće u velikom problemu. Ovo je svakako jedan od presudnih mečeva u borbi za titulu – kvota na Inter je 2,60, na Juventus 2,70, na iks 3,30, a na GG3+ 1,80. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter – Juventus.

Video: Merenje igrača Partizana na pripremama u Turskoj: Ovo je vaga istine za crno-bele

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djape

    17. januar 2021 | 14:53

    Ovi i na pripremama moraju u 90 tom 🤣🤣👍👍

  • platipus

    17. januar 2021 | 13:59

    ovi su ih jednom vec izbacili iz Lige Evrope,nadamo se da nece i sa priprema...Drz'te se,neka vas se Samrok opet plasi!

  • Звезда🇷🇸🇷🇸🇷🇸🏅🏅🏅🏆🏆🏆⚽⚽⚽

    17. januar 2021 | 14:01

    Очигледно им не прија тај стални мраз, што на пашњаку већ годинама штипа, што сад на припремама...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA