≫ 

Mesi može da dobije 12 mečeva zabrane igranja zbog crvenog kartona

Argentinac je zaradio prvo isključenje u karijer u klupskom fudbalu

  • 8
Lionel Mesi Printskrin: Twitter.com/@FCBarcelona_es

Lionel Mesi mogao bi dobiti zabranu igranja do 12 utakmica nakon crvenog kartona u španskom Superkupu u nedelju.

Mesi je prvi put dobio isklučenje kao igrač Barselone pošto su izgubili od Atletic Bilbaa (3:2).  Vrhunac nemoći Katalonaca i Mesija usledio je u poslednjem minutu produžetaka kada je Argentinac dobio prvi crveni karton u klupskoj karijeri posle 753 nastupa za Barsu. Čovek koji je do sada dva puta bio isključen samo u dresu Argentine preterao je u udaranju rivala na sredini terena, što mu VAR nije oprostio.

Prema španskoj štampi, mogao bi se suočiti sa produženom zabranom igranja zbog svojih postupaka. Marka izveštava da bi Mesi mogao dobiti šamar suspenzijom do 12 utakmica jer je incident bio tako ozbiljan.

Dužina zabrane se još određuje, ali propustiće ovonedeljni meč Kupa Kralja protiv Kornele. Ako Barselonu izbace iz Kupa, tada će propustiti tri utakmice LaLige, osim ako zabrana ne bude maksimalno produžena.

Marka je preko noći objavila i članak sa naslovom ‘Mesi, trebalo bi da se izviniš’. Nedostatak ove zvezde biće veliki udarac za Ronalda Koemana jer njegova ekipa ima izgleda da nadoknadi minus od sedam poena u odnosu na Atletiko Madrid, koji takođe ima dve utakmice manje.

Video: Profesor Milivoje Karalejić o druženju sa Ronaldinjom i Mesijem u Barseloni

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Sale

    19. januar 2021 | 09:47

    Previše pritiska medija za jednog od najboljih igrača svih vremena, zaslužuje više poštovanja

  • Mrcke

    19. januar 2021 | 08:42

    Neka, istrosen igrac pre svega psihicki. Velika greska Barce, sto ga nije prodala letos. Uzela bi ogroman novac, a i on bi opet bio donekle stari Mesi u drugoj sredini. Sad on ne vredi ni upola novca od letos.

  • Vitez Koja

    19. januar 2021 | 11:40

    Jes' 12 utakmica, za šta?Ono što je uradio možda je bilo za crveni i maksimum dve utakmice kazne.Gledam neke komentare i ne mogu da verujem.Ali tako pričaju i o Djokoviću.Mesi je najbolji fudbaler sveta svih vremena.To je čovek koji već 16 godina u kontinuitetu je najbolji na planeti,(zajedno sa C. Ronaldom, naizmenično) daje najviše golova, rešava sam utakmice, doneo 4 titule prvaka Evrope i 3 prvaka sveta Barsi, 10 titula prvaka Španije, uzeo sa Argentinom SP do 21 god, zlato na olimpijskim igrama...ali prvu sezonu da je ispod očekivanja, koja je i nastala zbog nedostatka motivacije, jer mu nisu dali da ide, odmah pljuvanje po njemu onih koji sve znaju.Verovatno bi bolji bili i od Mesija, nego ih je mrzelo da idu na treninge.Kada kažem da je Mesi bolji i uspešniji fudbaler od Maradone, većina ljudi samo odmahuje rukom i negiraju.Ali pogledajte dostignuća Maradone i Mesija.Maradona jeste legenda, zbog načina igre, nedoličnog ponašanja, koji mnogi vole da veličaju( gudra, alkohol, pljuge, tuče, jurnjava kolima 200 km/h kroz grad...)osvojenog SP sa Argentinom i to dao rukom gol, koji sudija nije poništio, danas bi VAR to regulisao.Dve titule sa Napolijem i to je to. Daleko od toga da nije bio vrhunski igrač i zanimljiv i živopisan lik, ali ako se bavimo sportskim dostignućima ,dugovečnošću na sceni i kontinuitetom vrhunske igre, onda nema šanse.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA