Arsenal bez trofeja u „najomiljenijem“ takmičenju: Nekadašnji Pevac izbacio Tobdžije iz FA kupa

Sauthempton potpuno zasluženo ide u peto kolo

  • 0
FK Sauthempton Foto: Tanjug / AP

Živnuo je malo Arsenal u Premijer ligi, ponovo je doveo sebe u situaciju da se bori za plasman u Evropu nakon katastrofalnog starta sezone, ali se neće boriti za svoj najomiljeniji trofej u poslednjih nekoliko godina. Sauthempton je na svom stadionu uspeo relativno lako da dođe do pobede protiv Tobdžija i tako se plasira u naredni krug takmičenja i nastavi sa dobrim igrama u tekućoj sezoni – 1:0 (1:0).

Jedini gol pao je u 24. minutu, a to je zapravo bio autogol Gabrijela, mada se njemu može pripisati samo deo „krivice“ za ovaj nesrećni pogodak. Najzaslužniji za vođstvo Sauthemptona zapravo je bio nekadašnji igrač Totenhema, ljutog rivala Tobdžija, Kajl Voker-Piters. On je sjajno probio po desnoj strani terena, šutirao iskosa u suprotni ugao i na kraju savladao golmana gostujuće ekipe.

Sem te šanse jedino vredi istaći priliku za Arsenal iz 68. minuta za izjednačenje kada je Edvard Nketija prošao nekoliko odbrambenih igrača u šesnaestercu, lepo šutao, ali mu je golman Foster odbranio.

Do samog kraja Arsenal jeste imao terensku inicijativu, ali nije došao u bilo kakvu ozbiljniju priliku da ugrozi gol Sauthemptona, koji je tako u prilično ranoj fazi eliminisao Tobdžije iz daljeg toka takmičenja.

Sveci su tako prekinuli seriju Arsenala od šest utakmica bez poraza i sada čeka protivnika u petom kolu FA kupa, dok se Tobdžije ponovo okreću Premijer ligi gde u narednom kolu igraju na istom ovom mestu protiv Sauthemptona i želeće revanš.

Video: Omiljeni hrvatski fudbaler među crno-belima: Srna obišao prijatelje, odgledao trening Partizana

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA