Ko je Srbin koji je potpisao za Milan, a neće da igra za Orlove? "Otac se žalio da je problematičan"

Ugledni mađarski novinar, Akoš Varga rekao je za "Pianetamilan" kako je Miloš Kerkez veoma problematičan i da su mnogi treneri imali probleme s njegovim ponašanjem

  • 27
Miloš Kerkez, Paolo Maldini, Fk Milan Foto: Instagram.com/milos_kerkez11

Poslednjeg dana prelaznog roka, Milan je potpisao ugovor sa 17-godišnjim Srbinom iz Vrbasa, Milošem Kerkezom. Iako anonimus, Kerkez je privukao pažnju Maldinija koji je lično pregovarao s njim jer je, kako sam kaže prepoznao izuzetan potencijal u mladom beku, te vidi sjajnu rezervu Teu Ernandezu.

Miloš Kerkez, izuzev Đera, nastupao je za Hajduk iz Kule, da bi potom otišao na probu u Rapid iz Beča, njegovo ponašanje i nedisciplina su bili razlog zašto se tako kratko zadržao u Austriji.

Otac pričao da je problematičan

Mađarski novinar Akoš Varga, koji radi za Špiler TV-a je u intervjuu za sajt posvećen FK Milanu, upravo govorio o tome koliko je Miloš problematično dete izvan, a i na samom terenu.

- Njegov otac je istakao činjenicu da njegov sin pravi ogromne nezgode svojim ponašanjem. Takođe je rekao kako je Rapid imao ogroman problem s njim i njegovom disciplinom i da je to jedini razlog zašto nije ostao duže tamo u Austirji. Nakon Rapida je otišao u Đer. Prema rečima Miloševog oca, Miloš 'uopšte nije lak za vođenje i treniranje', ali u isto vreme, on je vredan i nakon svakog treninga ostaje duže da bi odradio dodatne zadatke.

Neće da igra za Srbiju, već za Mađarsku

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Milos Kerkez (@milos_kerkez11)

Srpsku javnost su privukle izjave samog Kerkeza više nego njegovi fudbalski kvaliteti. Fudbaler koji je rođen u Srbiji, doneo je odluku da promeni nacionalni tim, pa će umesto rodne Srbije, nositi dres mađarske reprezentacije. Prema njegovim rečima, na ovaj čin se odlučio u dogovoru sa svojom porodicom.

- Razgovarali smo o toj temi u okviru porodice. Mišljenja nam se podudaraju. Definitivno želim da igram za reprezentaciju Mađarske, ne poričem, odluka je sazrela dok sam igrao za Đer - rekao je 17-godišnji levi bek, koji već nastupa za kadetsku reprezentaciju Mađarske.

Na predstavljanju u Milanu rekao da je navijao za Juventus

Miloš Kerkez Foto: Instagram.com/milos_kerkez11

Takođe, jedan komentar s konferencije na predstavljanju je posebno privukao pažnju simpatizera Milana. Naime, Kerkez je izjavio kako je od malih nogu navijač Juventusa, ali da sada mora promeniti tim za koji navija.

- Tačno je, navijao sam za Juventus dok sam bio dete, ali sad se situacija promenila. Nadam se da će Milan sačuvati lidersku poziciju na tabeli Serije A - rekao je Kerkez na konferenciji za medije tokom predstavljanja na San Siru.

Odmah nakon potpisa, prosleđen je Primavera ekipi gde će igrama i zalaganjem pokušati da se nametne kao dostojna zamena Ernandezu.

Novinar Akoš Varga je pomalo skeptičan oko pitanja, da li Miloš može da bude dostojna zamena Teu u ovom trenutku?

- Prema navodima medija u Mađarskoj, Miloš je doveo njega s ciljem da bude zamena Teu. Ne znam da li je to preterivanje s obzirom na to da on ima tek 17 godina. Međutim, Stefano Pioli je do sada uradio odličan posao sa svim mladim fudbalerima koje je imao na raspologanju u svom timu. U takvom okruženju, Miloš ima sve preduslove da postane standardan u svom timu na dugoročnom nivou. On je odigrao 16 utakmica za Đer u drugoj ligi Mađarske, ta liga nema baš poverenja u mlade, tako da je to brojka koja uliva poverenje i nije nimalo loša - konstatovao je mađarski novinar.

Na snimku ispod možete videti šta je to legendarni Paolo Maldini video u ovom momku, pa ga je doveo u Milan:

Video: Da li će Zvezda protiv Milana moći da igra pred navijačima?

(S. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Dany

    3. februar 2021 | 14:13

    Dečko igra za državu koja mu je dala priliku da se razvija i pošteno sa njegove strane. Kod nas u dosta sportova vlada nestruka i čudna selekcija dece i zato imamo odliv talenata i skoro nikakve rezultate u mlađim kategorijama (košarka, fudbal, rukomet...). Niko nevidi kroz šta se sve prolazi da se dođe do neke prilike i svo žrtvovanje jedne porodice, da bi ti stručnjaci na kraju hteli gotov proizvod pozivajući se na patriotizam, a prije toga nisi dovoljno visok, nisi brz, nisi talentovan...ma marš bre patriote!

  • Pp

    3. februar 2021 | 16:58

    Nije on Srbin, on je Madjar... Još bolje što će da igra za njih da nam ovakvi debili ne prljaju srpski dres i da nas ne kompromituju po svetu.

  • boki

    3. februar 2021 | 13:49

    Decko video da nema mesta !! Mogao je da bira Kosovo ili Madjari😛😛😛

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA