≫ 

Mučna zima za superligaše: Samo Zvezda potrošila milion evra, ostalih 19 klubova 75.000

I ova polusezona će biti svedena na puko preživljavanje...

  • 11
Filipo Falko, FK Crvena zvezda Printskrin: Youtube/Crvena zvezda

Utakmicom u Novom Sadu između Vojvodine i TSC-a (16.30 časova) nastavlja se superligaška sezona koja nažalost verovatno neće doneti ništa novo u srpskom fudbalu ni ove godine sa aspekta kvaliteta. Jer kvalitet košta, a većina naših klubova za to nema para.

Zna se za koga su rezervisana vodeća mesta na tabeli, dok će oni ispod njih voditi bitku za goli život (iz elite ispada šest klubova) i puko preživljavanje.

Kakva im je borba, takvi su im i timovi (po snazi i kvalitetu) što se odmah vidi kad krenu evropske utakmice i neko od naših manjih klubova izađe na veliku scenu. Kao i u prethodnim prelaznim rokovima i u ovom, ako izuzmemo Crvenu zvezdu, imamo samo jedan transfer za koji je plaćeno obeštećenje.

I to simbolično, od 75.000 evra koje je TSC platio Slobodi iz Tuzle za defanzivca Nemanju Tomaševića.

Dakle, 19 klubova Superlige potrošilo je pomenutih 75.000 evropskih novčanica što je manje nego u letnjem prelaznom roku 2020, kao i u zimskom prošle godine.

Ostali superligaši, pa i Partizan, odlučili su se tokom zime za slobodne igrače, plus poneka pozajmica, koliko da se ne ide peške. Možda je izgovor u pandemiji korona virusa i krizi koju je izazvala, jer ni u pre nekoliko dana završenom prelaznom roku na zapadu ni bogatiji klubovi od naših nisu kupovali pojačanja.

Ali, opet, stoji i da se godinama ništa ne menja u srpskom fudbalu i da nezavisno od pandemije i krize, manji timovi u Srbiji samo slabe, a retko ko uspeva da kupi kvalitetno i bude konkurentan crveno-belima koji sa devet bodova prednosti ulaze u nastavak sezone.

Crvena zvezda je ponovo demonstrirala finansijsku moć, i potrošila milion evra na dovođenje ofanzivca Filipa Falka iz Lećea, pokazavši da je na Marakani ostalo nešto para od nedavnih uspeha i ulaska u Ligu šampiona.

Treba istaći i da su superligaši prihodovali tokom zime, a najbolje je prošao Partizan kojem je Mančester Siti platio 8,5 miliona evra za Filipa Stevanovića kojeg je pozajmio klubu iz Humske do kraja sezone.

filip stevanović Foto: MN Press

Vojvodini je leglo iz Kanade 590.000 evra za Ranka Veselinovića, dok je TSC inkasirao 150.000 evra za napadača Vladimira Silađija koji je otišao u Južnu Koreju.

Čukarički je dobio 300.000 evra za Vinsenta Ezea (Soligorsk) i 250.000 za Ibrahimu Ndiajea (Al Hilal), dok transfer Kamenovića u Lacio od 2-3 miliona evra još uvek nije ozvaničen iako se i o njemu pisalo.

I to je to kada govorimo o plaćenim obeštećenjima za igrače iz Superlige, barem kada je reč o podacima sa Transfermarkta. Ostale detalje znaju samo u našim klubovima, ali da je bilo neke veće love verovatno bi se i to pročulo do sada.

Posle dvomesečne pauze nastavlja se srpska Superliga, i to danas od 16.30 vojvođanskim derbijem Vojvodina – TSC. Kvota na keca je 1,90, iks je 3,50, a dvojka 4,20. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Vojvodina – TSC.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Video: Stanković: Visoka ocena, mnogo smo napredovali

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA