Transfer Mesija pokreće najveći fudbalski "zemljotres": Kako bi izgledao najluđi prelazni rok ikada?

Argentinac će potpisom napraviti ogroman domino efekat na svetskom tržištu

  • 2
Transfer ludilo, Lionel Mesi, Kilijan Embape, Mo Salah, Kun Aguero, karte Ilustracija: Nikola Jovanović Foto: Tanjug/AP

Fudbaler Barselone, Lionel Mesi po svemu sudeći napušta Španiju na kraju sezone kada mu istekne i ugovor sa Kataloncima. On već uči francuski, PSŽ uveliko radi na ubeđivanju Mesija, a u igri je i Mančester Siti, koji takođe ima "keca u rukavu" za eventualni transfer Argentinca.

Nakon što je El Mundo objavio detalje ugovora koji je imao sa Barselonom, jasno je su minimalne šanse Mesi ostati na Kamp Nou. Ostaje da se vidi šta će se desiti nakon što klub dobije novu upravu posle izbora i da li će novi čelnici pokušati da izglede situaciju sa Mesijem, ne bi li završio karijeru u klubu kom je dao sve i gde je proveo ceo život.

Kako su u pitanju ogromne cifre, na prste jedne ruke mogu da se nabroje klubovi koji su u mogućnosti da isplate Argentinca.

Takođe, njegov prelazak u drugi klub, mogao bi da izazove tektonski poremećaj kada je u pitanju transfer tržište tokom leta i mnoge velike zvezde bi mogle da promene sredinu.

Ko bi mogao do Mesija?

Mančester Siti - Čelsi Pep Gvardiola i Serhio Aguero; Foto: AP/Tanjug

U ovoj trci najravnopravniji takmičari su PSŽ i Mančester Siti. Jasno je da bi se u ovoj situaciji blaga prednost bi mogla dati "Građanima", s obzirom na to da je njihov trener, Pep Gvardiola, veliki prijatelj s Mesijem, te da je Mesi i sam govorio da bi voleo raditi ponovo s Gvardiolom. Ovo bi bila saradnja na obostrano zadovoljstvo.

Međutim, kako bi Siti mogao da plati Mesija?

Siti za ovaj transfer ima malo dugoročniji plan, Mesi bi imao ugovor do kraja karijere, ali karijeru ne bi završio u Sitiju, nego bi otišao put MLS-a, tačnije u klub Njujork Siti, koji je filijala Englezima.

U slučaju da Mesi dođe, jasno bi bilo da će Serhio Aguero napustiti "Građane", klub koji želi da ga potpiše je - Barselona, koja nakon odlaska Suareza ima problem s napadačima. Tako bi Siti i Barsa mogli da naprave rokadu Mesi - Aguero.

Šta bi doneo odlazak Mesija u PSŽ?

Lionel Messi, Lionel Leo Mesi Foto: Tanjug/AP

Sa druge strane, PSŽ ima malo "jasniju" sliku i viziju oko transfera Argentinca. Poketino ga želi, tu je njegov prijatelj Nejmar, Di Maria je izjavio kako postoje izgledne šanse da Mesi potpiše s PSŽ-om, problem je finansijski fer-plej.

Jasno je da ne postoji mogućnost da PSŽ zadrži i Nejmara i Embapea u svom timu ukoliko želi da dovede Mesija. U ovom slučaju, najlogičniji potez bi bio prodaja Embapea, za koga su zainteresovani Real Madrid i Liverpul.

Koje posledice za sobom vuče transfer Kilijana Embapea?

nejmar i embape Embape bi gotovo sigurno napustio PSŽ u slučaju dolaska Mesija; Foto: Tanjug/Ap

Real Madrid već dugo želi da dovede Francuza, problem i ovde je novac koji bi morao biti izdvojen za njegov transfer, tako da bi neko morao da bude "žrtveno jagnje". To jagnje bi najverovatnije bio Vinicius Junior koji nema zavidnu statistiku ove sezone.

Ukoliko Real ne bude uspeo da prikupi sredstva za transfer, tu bi se umešali Jirgen Klop i Liverpul, koji ima keca u rukavu u vidu svog tehničkog sponzora i ugovora sa Najkijem, čije je zaštitno lice i Embape.

Šta se dešava sa Liverpulovim zvezdama ako dođe Embape?

Mohamed Salah, Mohamed Salah Mihamed Salah; Foto: Tanjug/AP

Liverpul bi morao da rasformira napadačku trojku koja mu je donela šampionsku titulu nakon 30 godina. Mo Salah je već neko vreme nezadovoljan u klubu, želi da ide. Salah bi najverovatnije otišao put Španije, jer od ranije za njega postoji interesovanje Reala i Barselone. Postavlja se pitanje koji od ta dva kluba bi bio veći favorit za potpis Egipćanina. Nije isključeno sličnu sudbinu ima i Sadio Mane.

Tek je početak godine, a fudbalske fanatike po svemu sudeći očekuje veoma burno i uzbudljivo leto.

Video: Terzić i Mrkela se vakcinisali protiv korona virusa

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nusknvp

    6. februar 2021 | 07:44

    A gde je tu u svemu Chelsea i Bocko ?

  • kupijemo otpad

    5. februar 2021 | 17:20

    Cudi me da ne piste kako je mesi mala beba kad projekat pocne rasprodaju svojih jrseva...ma inma da se planeta ozima za njih

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA