Miris Evrope u Birmingemu: Aston Vila već u drugom minutu ošamarila Arsenal, pa privela posao kraju

Strelac jedinog pogotka za domaće bio je Oli Votkins

  • 1
Bertrand Traore, Aston Vila Foto: Tanjug / AP

Sezona za Arsenal je krenula slabo, da gore teško da je moglo da bude. Tobdžije su dugo visile iznad zone ispadanja, da bi konačno nakon toga uspeli da vežu nekoliko pobeda tokom januara i pobegnu ka sredini tabele. Ali sumorna realnost je takva da će se tu verovatno i zadržati sve do kraja sezone, pošto su danas u Birmingemu propustili priliku da se možda upletu u borbu za najboljih sedam. Aston Vila im je udarila novi „šamar“, odnela sva tri boda i tako sama prišla jako blizu mestima koja vode u evropska takmičenja - 1:0 (1:0).

Strelac jedinog pogotka za domaće bio je Oli Votkins i to već u drugom minutu utakmice. Bertrand Traore mu je poslao upotrebljivu loptu, a fudbaler Aston Vile nije imao problema da je prosledi u mrežu za veliko slavlje fudbalera iz Birmingema već na samom startu.

Pokušao je Arsenal da se vrati u meč do samog kraja, imao je čak i veći broj udaraca ka golu, ali je nekako opšti utisak da je Aston Vila imala opasnije napade. Što se prvog poluvremena tiče, vredi pomenuti udarac Granita Džake u gornji desni ugao gola, koji je golman odbranio, te šut Nikolasa Pepea, koji je u 44. minutu završio preko prečke. Vilansi su mogli da dupliraju prednost preko Traorea, koji je u situaciji jedan na jedan sa golmanom ipak izašao kao poraženi.

U drugom poluvremenu veći broj prilika imala je domaća ekipa, pa je gol Arsenala bukvalno visio u vazduhu. Već u 55. minutu je šutirao Mekgin, da bi u 79. minutu Džek Griliš sa ivice kaznenog prostora šutirao iz sve snage, ali je Metju Rajan odbranio taj šut.

Matrin Edegard, Aston Vila Foto: Tanjug / AP

Sama završnica meča bila je jako dinamična, pošto je u 83. minutu Oli Votkins glavom mogao da stavi tačku na pitanje pobednika, a samo minut kasnije je najnovije pojačanje Tobdžija, Martin Edegard promašio ceo gol iz izgledne šanse. U 86. minutu je Votkins ponovo bio u centru pažnje, ali je Metju Rajan ponovo izašao kao pobednik.

Aston Vila je sa nova tri boda „pobegla“ od Arsenala na tabeli i sada se nalazi na osmom mestu sa 35 poena, jednim manje od Evertona, koji ima i utakmicu manje. Što se Tobdžija tiče, oni su deseti sa 31 poenom i sada se nalaze u seriji od tri utakmice bez pobede u Premijer ligi. U narednom kolu dočekuju Lids u Londonu.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Video: Milica Gardašević je prestupila u prvoj seriji: Biće ovo zanimljiv obračun dve sjajne atletičarke

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA