≫ 

Partizanova tri laka "komada": Kruševljani bez šansi u Humskoj, prvenac tinejdžera Jovića

Rutinska pobeda crno-belih u prvom meču prolećnog dela sezone

  • 47
fudbaleri partizana Foto: MN Press

Partizanov pobedonosni niz se nastavlja, a deveti tim koji je poklekao pred crno-belima je Napredak, koji je iz Humske gotovo rutinski ispraćen sa 3:0. Golove za crno-bele su postigli Nemanja Jović, Filip Holender u prvom, kao i Lazar Marković u drugom delu meča.

Napravio je Aleksandar Stanojević malu odsgtupnicu pre utakmice sa Napretkom, rekavši da je prvi meč u takmičenju uvek težak za ekipu i ispoljava težinu rada na priprema, ali se ispostavilo da nije bilo potrebe da brine.

fudbaleri partizana Foto: MN Press

Partizan je u prolećni deo sezone ušao onako kako je okončao jesenji - samouvereno, rastrčano, agresivno, motivisano, a kada je tako onda po kvalitetu crno-belima teško ko može da parira.

Možda je struka pomalo iznenadila sa nekim rešenjima u kadru, međutim, svaka rasparava na tu temu pada u vodu ako se zna da su crno-beli tokom prvog dela bili daleko bolji rival od Kruševljana, da su većinu vremena "kampovali" na polovini rivala, sve vreme bili "na lopti", što je najvažnije - u svakom momentu znali šta hoće na terenu i kako da dođu do toga, bez obzira na krajnje defanzivnu orjentaciju gostiju.

Crno-beli su prosto rečeno dobro izgledali na terenu, kontrolisali situaciju u potpunosti, bili odlični u tranziciji u oba pravca, bez obzira što to možda u ovoj fazi sezone nije uobičajeno.

Valja napomenuti da je Partizan tokom priprema, pa i u prvom delu sezone muku mučio u završnici napada, iako je sve dobro radio do poslednje trećine terena, ali je i ta anomalija očito značajno ispravljena, čemu u prilog nekoliko prililka i dva gola već u prvih 45 minuta, kojima su praktično rešeno pitanje pobednika.

Prvi gol je potvrda svega navedenog, jer je kompletna akcija Partizana tekla kao po koncu, od početnog pasa Zdjelara iz sredine terena, odigravanja Holendera za Natha, koji, takođe iz prve ostavlja loptu za Nemanju Jovića, kome u drugom zvaničnom meču (debitovao protiv Mladosti) nije bilo teško da upiše prvenac u dresu crno-belih - 1:0.

nemanja jović Foto: MN Press

Pošto im je odbrana poklekla, Napredak je u minutima posle toga pokušao sa malo rizičnijom igrom i imao je nekoliko interesantnih napada, pa i pokušaj Melunovića, ali nije imao konkretno rešenje u završnici, gde je Partizan dobro "stegao" odbranu i vrebao priliku da duplira vođstvo.

To se i dogodilo u smiraju prvog dela, posle akcije Asana i Filipa Holenedar, koji je pravovremeni pas Japanca poslao u dalji ugao golmana Miloša Ostojića - 2:0, omogućivši svom timu daleko mirniji nastavak utakmice.

Još 15 minuta u nastavku utakmice je Stanojević igrao sa istim timom i reklo bi se da je u tom periodu ritam meča bio nešto slabiji nego u prvom delu, što je i normalno s obzirom da je domaćin imao visoku prednost.

Igralo se mahom između dva kaznena prostora, uz jedan pokušaj Natha iz slobodnog udarca (golman odbranio) i opasnu kontru i polupriliku Kočića, koji je iskoristio grešku Šćekića na polovini Napretka, pretrčao dobrih 70 metara, ali ga je u odsudnom momentu stigao "grešnik" i sprečio da uputi udarac.

Tada se Stanojević odlučio za trostruku izmenu, kako bi promenio, odnosno podigao ritam i pružio priliku Sumi, Jojiću i Lazaru Markoviću (umesto Natha, Šćekića i Jovića), čiji zadatak je bio podignu lestvicu i eventualno donesu novi gol.

Pre nego što je Stanojevićev plan počeo da se realizuje, Napredak je zapretio preko Milunovića, ali je Vladimir Stojković bio spreman na golu. Tražili su Kruševljani u 76. minutu i jedanaesterac, pošto je Vujačić prilikom jedne intervencije nehotice sam sebe napucao u ruku, ali je sudija Milanović pokazao da se igra nastavi, jer nema osnova za kazenni udarac.

Već u jednom od sledećih napada, Partizan je stigao i do trećeg gola, koji je takođe bio plod dobre akcije, ali i vrhunskih poteza.

Igrao se 70. minut, Suma je primio loptu na 35 metara, lako predriblao čuvara, a zatim gurnuo loptu u "rupu" ka Lazaru Markoviću, koji se pojaviousamljen na drugoj strani. Umesto šuta, Marković je "slomio" protivničkog igrača, a potom po zemlji pogodio za - 3:0.

Ubrzo je Stanojević priliku pružio i Bajbeku, pa i Lazaru Pavloviću, čime je dodatno pojačao napad i Partizan je u završnici imao nekoliko dobrih situacija da postigne i četvrti gol, ali je nedostajalo samo malo više koncentracije u završnici.

TOK MEČA

PARTIZAN - NAPREDAK 3:0

(Jović 14, Holender 40, Marković 71)

83. minut - Rešeno je u Humskoj odavno sve po pitanju pobednika, Partizan je još u poluvremenu obezebdio tri boda, trećim golom potvrdio trijumf, pa sada oba tima daleko rasterećenije igraju, napadaju u naletima, mada polako već posustaju...

77. minut - Možda sporna situacija u kaznenom prostoru Partizana, pošto je rukom, nakon intervencije nogom, igrao Vujačić. Nije bilo namere da to uradi, ne bi ta lopta ni išla ka nekom igraču Napretka, pa je sudija procenio da nema elemenata za penal.

74. minut - Kočić je izašao, može biti zadovoljan svojom partijom, umesto njega na terenu je Zonjić.

71. minut - GOL, 3:0, Marković! Krecija rezervista kao rezultat je imala treći gol Partizana kojim domaći tim stavlja tačku na sigurnu pobedu. Suma je proigrao Markovića, a ovaj, pošto je "lažnjakom" sebi napravio prostor za šut, pogodio donji bliži ugao.

68. minut - Jak i opasan udarac Milunovića, sa skoro 25 metara, "propadala" je lopta ka golu Partizana, pa je Stojković morao da interveniše  izbaci je u korner.

61. minut - Trostruka izmena u Partizanu: Marković umesto Jovića, umesto Šćekića Jojić, a umesto Natha ušao je Suma.

60. minut - Šansa i za Partizan, i to velika, posle serije "lažnjaka" Natha koji je tao stigao gotovo do samog gola, na gol-aut liniju, ipak nije najbolje poslužio saigrača pred samim golom, te je ova velika prilika propala.

filip holender Foto: MN Press

58. minut - Vrlo agilan je Kočić, definitivno najbolji igrač gostiju danas, imao je najbolju riliku da matira Stojkovića, no nije najbolje izveo završni udarac. Prethodno je "presekao" pas Šćekića na polovini Kruševljana, dao se u trk, ali je usledila već opisana loša završnica akcije.

52. minut - Natho je prvi imao direktan udarac u gol u nastavku, iz slobodnog udarca, međutim slab je to bio udarac, pa je golman Napretka lako sačuvao mrežu.

POLUVREME

40. minut - GOL, Holender, 2:0... Partizan je uspeo da iskoristi nešto rizičniju igru rivala, više prostora dobili su time crno-beli, a to su na najbolji način iskoristili danas odlični Asano, i strelac Holender, za mat Kruševljana.

36. minut - Partizan ne blista posle gola, mora se to priznati, bez rešenja su crno-beli na polovini rivala, pa Napredak, koji se u međuvremenu poptuno otvorio za igru, mnog lakše rešava neke rizične situacije u najavi.

29. minut - Tuče i Marjanović, Melunović i Čečarić su se izborili da lopta na kraju padne na volej saigraču, međutim ovaj je raspalio po lopti i prebacio je daleko preko gola, iako je bio potpuno neometan.

26. minut - Napredak sve bolji, sve opasniji, to se posebno odnosi na 191 cm visokog Alena Melunovića, koji je i najveća pretnja zbog svojih gabarita. Upravo je on pokušao glavom da ugrozi Stojkovića posle ubačene lopte Kočića.

20. minut - Oslobodili su se gosti pritiska, krenuli agilnije posle primljenog gola, istina nisu dosad ugrozili Stojkovića, ali polako pomeraju težište igre na polovinu rivala.

14. minut - GOL, 1:0, Nemanja Jović! Prvi meč kao starter, i prvi gol Zvorničanina Nemanje Jovića za Partizan. Odličan udarac 18-godišnjeg napadača, kojeg je Stanojević "ubacio u vatru", a ovaj, posle tropotezne akcije pogodio sa ivice kaznenog prostora. Crno-beli su krunisali daleko bolju i konkretniju igru u prvih 15 minuta. 

7. minut - Još jedan udarac ka golu Napretka, "tukao" je Natho iz slobodnjaka, ipak od svega samo korner pošto je lopta zakačila "zid" igrača Napretka.

5. minut - Partiizan je od starta nametnuo svoju igru, imao je dve solidne prilike da ugrozi gol gostiju, međutim oba puta su se Kruševljani odbranili. Pokušali su Asano, bio je sporiji od golmana gostiju, i potom Natho, koji je ubacio u peterac iz "prekida".

1. minut - Golman Partizana Vladimir Stojković je na teren izašao sa dresom svog kolege i saigrača Nemanje Stevanovića, koji je uspešno operisan posle povrede ramena na pripremama.

NAJAVA UTAKMICE

Crno-beli u drugi deo sezone ulaze sa drugog mesta i devet poena manje u odnosu na večitog rivala. Razlika nije nenadoknadiva, ali će Partizan morati da bude gotovo perfektan ukoliko želi da uhvati Crvenu zvezdu. Samim tim, pobeda danas protiv Napretka je imperativ.

- Napredak ima iskusnog trenera, kojeg izuzetno cenim. Klub sa tradicijom, nezgodan za Partizan. Igrali su pripremne utakmice sa malo golova, a prva utakmica posle priprema je uvek najteža. Dobro smo "podmazani", zadovoljan sam onim što smo uradili na pripremama. Svaki igrač je podigao nivo forme za 30 odsto, dobili smo veći broj igrača koji mogu da konkurišu za jednu poziciju u timu. Pojačali smo intenzitet u fazi odbrane i napada, ali videćemo kad krenu takmičarski mečevi. Oni nam donose neke nove stvari, pa možemo da pričamo za četiri ili pet utakmica šta smo popravili - rekao je Aleksandar Stanojević pred utakmicu sa Kruševljanima.

Meč će suditi Miloš Milanović iz Ćuprije sa svojim pomoćnicima.

Startne postave:

Partizan (4-2-3-1): Stojković – Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović – Zdjelar, Šćekić – Asano, Natho, Jović – Holender

Napredak (4-3-3): Ostojić – Laban, Milovanović, Marinković, Spremo – Marjanović, Kostić, Kočić – Melunović, Milunović, Čečarić

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • E75

    6. februar 2021 | 17:50

    Najbolje sto je Partizan uradio u poslednjih 5 godina je dolazak Stanojevica.Mozete da pricate sta hocete, i da podrzavate onog ludog Pantica, ali Partizan ce sa Stanojevicem opet biti najbolji.

  • Igor Grobar

    6. februar 2021 | 18:59

    Bravo crno beli.

  • Džontra

    6. februar 2021 | 17:56

    Ni vazura ni nevolja samo Partizan

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA