≫ 

Boaći je konačno pronašao novi klub: Nije varšavska Legija, ali ipak ide u klub iz Poljske

Doskorašnji igrač Crvene zvezde izabrao budući klub

  • 15
Ričmond Boaći Foto: MN Press

Gotovo mesec dana novu sredinu traži Ričmond Boaći. No, sreća mu se konačno osmehnula, pošto će doskorašnji igrač Crvene zvezde karijeru nastaviti u Poljskoj. Naime, on je danas i zvanično promovisan u novog fudbalera Gornjika iz Zabža. On će tamo nositi dres sa brojem 10.

Podsetimo, Boaći je napustio Beograd kao slobodan igrač, a pored Gornjika je intersovanje pokazala i Legija iz Varšave. Međutim, ovaj je prvo pokušao da nađe angažman na zapadu Evrope. Kada je to propalo, ipak se okrenuo poljskim klubovima.

Nisu samo Poljaci, doduše, bili zainteresovani da ga dovedu u svoje redove. Bio je tu i danski Vejle, te švedski AIK iz Solne, a pisalo se da ga žele Bešiktaš i AL Nasr. Međutim, Poljaci su u svemu bili najkonkretniji i prigrabili su kvalitetnog igrača.

U Gornjiku je napadačka pozicija ostala upražnjena po odlasku Igora Angula u Indiju, pa se Boaći istakao kao potencijalno rešenje. Fudbaler iz Gane je u dva mandata u Zvezdi postao najbolji strani strelac kluba. U Zvezdu je stigao iz italijanske Latine, a između dva boravka u crveno-belom dresu nastupao je za Đangsu Suning.

Po dolasku Dijega Falčinelija, on je pao u drugi plan, pa se sa Zvezdom na miran način razišao krajem 2020. godina. Gornjik je inače peti u Poljskoj i bori se za plasman u neko od evropskih takmičenja, tako da će fudbaler iz Gane imati dobar izazov.

Video: Mrkela: Čekamo Tošića, Boaći odlazi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA