≫ 

Čekajući Piksijevo sudbonosno "da": Srpska reprezentacija već dva meseca nema selektora

Podsetimo da naš nacionalni tim prvi meč u novom kvalifikacionom ciklusu igra 24. marta protiv Republike Irske

  • 14
Dragan Stojković Piksi Foto: MN Press

Fudbalski savez Srbije smenio je bivšeg selektora Orlova Ljubišu Tumbakovića 14. decembra prošle godine, mesec dana posle toga jasno su se iskristalisala imena njegovih potencijalnih naslednika, i verovalo se da će jedan od njih biti promovisan u novog "kouča", ali i posle dva meseca od odlaska bišeg selektora, Srbija i dalje čeka novog kormilara nacionalnog tima.

Dobra vest je da ga je našla, ali ono sudbonosno "da" se još uvek čeka. Piksi je i dalje "u magli". 

"Sportski žurnal" je nedavno preneo da je FSS za Dragana Stojkovića spremio ugovor na dve godine, po kom će godišnje on zarađivati 600.000 evra, što je za 270.000 manje od onog što je svojevremeno zarađivao pokojni Radomir Antić nakon što se plasirao na Svetsko prvenstvo.

Piksi će, navodno, dobiti i dodatnih milion evra ukoliko Orlove iz grupe u kojoj su Portugalija, Republika Irska, Azerbejdžan i Luksemburg odvede na Mundijal u Kataru.

Dogovor Piksija i Saveza i dalje "kvare" Kinezi, tačnije Stojkovićev ugovor sa bivšim klubom po kome oni njega isplaćuju još šest meseci. U pitanju nije mali novac, pa je očito da legendarni fudbaler traži sebi najbolju soluciju kako ne bi bio na velikom gubitku. Finansijskom, razume se.

Navodno su sve tri strane spremne na ustupke, a pod tri mislimo na FSS, Piksija i Gvangdžou RF s kojim Stojković ima važeću saradnju. Kinezi su spremni za sporazumni raskid, Piksi će se odreći dela novca, dok je FSS ovom ponudom premašio svoju platežnu moć. Podsetimo, Ljubiša Tumbaković je imao 360.000 godišnje.

Slaviša Kokeza, Marko Pantelić, Jovan Šurbatović U potrazi za selektorom već dva meseca: Pantelić, Kokeza, Šurbatović Foto: FSS

Podsetimo i na neke od izjava čelnika našeg saveza u prethodnom periodu, kada je Piksi definitivno isplivao kao najveći favorit da preuzme reprezentaciju.

- Predočio sam Izvršnom odboru na čemu sam radio prethodnih nedelja što se tiče izbora selektora A tima. U odnosu na ovo što sam rekao potrebno je još malo strpljenja, tako da je IO saglasan da novog selektora imenujemo do polovine februara - izjavio je potpredsednik FSS Marko Pantelić, koji je tom prilikom potvrdio da je razgovarano sa sedam kandidata, a trojica su užem izboru.

- Ukoliko slučajno ne bude dogovora sa Stojkovićem, u šta lično čisto sumnjam, Savez će u navedenom vremenskom okviru imenovati novog selektora naše najbolje reprezentacije - rekao je Pantelić.

Oglasio se nedavno i direktor nacionalnog tima Vladimir Matijašević, u razgovoru za Telegraf. I on je potvrio da pregovori sa Piksijem idu u dobrom smeru i da selektor mora biti imenovan do sredine februara.

Mi smo već pričali sve kako i šta. Tako da, iskreno da vam kažem, čeka se odgovor Dragana Stojkovića Piksija. Verovatno se pregovara sa još dva ili tri imena, ja se u to ne mešam dok ne bude neka zvanična pojava. Onda sportski sektor seda za sto i razgovara sa selektorom. Ja se nadam, kao što su na Upravnom odboru rekli, da do polovine februara MORA da se izabere selektor, jer mi 24. marta igramo utakmicu. Očekujem da se to sve do polovine februara sredi i da, Bože zdravlja, sednemo i krenemo u realizaciju. Uveren sam da će Srbija da krene kako treba, kroz jednu ili dve utakmice sve može da se promeni. Ne samo u fudbalu, već i u životu - rekao je Matijašević.

Polovina je februara, Srbija još nema selektora...

>>> Ključni dani za Inter. Sledećeg vikenda igra derbi s Milanom, a večeras (20.45) dočekuje Lacio koji je nanizao šest pobeda u Seriji A i približio se vrhu. Kvota na Inter je 1,88, iks je 3,50, a na pobedu Lacija 4,20, dok je kvota na 3+ 1,60. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za Inter - Lacio.

Video: Mario Đurovski otkrio zašto nije potpisao za Zvezdu: Kako je izgledao sastanak sa Dikom i Piksijem

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • eeeeee

    14. februar 2021 | 09:46

    Ako on bude selektor to ce biti najveca sramota , pa kako vas nije sramota dokle vise da otimate

  • Mire

    14. februar 2021 | 10:49

    Šta će nam selektor ! U Srbiji je fudbal Mrtav ! posle pronalaska droge na stadionu Partizana i Udbe nema više smisla igrati profesionalni fudbal . Treba Fudbal u Srbiji proglasiti za Amaterski fudbal i tek tako mafija i lopovi mogu nestati iz Srpskog fudbala . Ovako nam je selektor nepotreban . Kriminalni FSS , UDBA ,PARTIZAN , VOJVODINA , RADNIČKI NIŠ i još mnogi klubovi su robovi u rukama mafije . Čelnici zvezde terzić i mrkela se čak nisu ni oglasili , terzić je na interpolovoj crvenoj listi već tri godine optužnica čumi u nekoj fioci u sudu . I takvi ljudi vode Udbu i srpski pokojni fudbal .

  • Kg

    14. februar 2021 | 09:48

    I posle njega nista. Coveku su samo pare u glavi.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA