≫ 

Krstajić kroz suze pričao o ocu i ratu: Rekao je, ako mi se šta desi, Mladen preuzima sve

On je istakao da za vreme celog rata nije imao kontakt sa ocem osim jednog potresnog pisma koje je dobio

  • 10
FSS, Aleksandar Kolarov, Mladen Krstajić

Foto: Marko Jovanović

Nekadašnji selektor Srbije Mladen Krstajić sada je seo na klupu TSC-a sa kojim polako gradi trenersku karijeru.

Izbegao je u Srbiju još kao mladi, ali ni to nije prošlo bez mnogo problema, jer po sopstvenom prizanju, nije verovao šta bi moglo da se desi.

- Kad se desila nesreća u bivšoj Jugoslaviji, raspad države, imao sam 18 godina i igrao za Čelik iz Zenice. Tačnije izbegao sam sa 17 i po godina, bukvalno su me oterali moji meštani iz sela, jer sam bio talentovani fudbaler. Trebalo je da potpišem stipendijski ugovor sa Čelikom. Mene je otac vozio na treninge, a sve se polako kuvalo. Nisam bio svestan da dolazi ludo vreme. Ćale je rekao da moram u Srbiju, a ja sam mu rekao da neću. I zapretili su mi u kući, tako da sam izašao sa pokojnom ujnom, busom preko Doboja - ispričao je za Kurir Krstajić.

On je istakao da za vreme celog rata nije imao kontakt sa ocem osim jednog potresnog pisma koje je dobio.

- Od oca sam za sve to vreme dobio samo jedno pismo. Sećam se tog pisma... Piše da mu je dobro, da je živ, da ide na posao... Prodavao je u bescenje stvari iz kuće, kako bi preživeo i imao šta da jede. Imao je i malu bašticu i tako se spasavao. Doslovce je napisao, ako mi se šta desi, Mladen preuzima sve - prisetio se Krstajić.

On je ranije pričao kako je po dolasku u Srbiju završio u Kikindi, te da je uporedo sa karijerom morao da konobariše da bi preživeo dok nije otišao u partizan.

- Devedesetih godina sam izbegao iz Zenice i sticajem okolnosti završio u Kikindi. Kada mi se sestra udala bile su dve opcije: Da odem u Crnu Goru kod rodbine da igram za Sutjesku ili da ostanem u Vojvodini. Odlučio sam da igram u Senti. Tamo sam sa 18 godina radio u kafiću kako bi zaradio za hleb. Porodica mi je izbegla, otac je ostao u Zenici, dve i po godine nisam ništa o njemu čuo - rekao je Krstajić još dok je bio na mestu selektora Srbije.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Mladen

    1. mart 2021 | 22:32

    Tuzna je sudbina Srba preko Drine. Srbi iz Srbije jako malo o tome. Znaku. Bombardovanje 1999 je benigno za rat u Bosni.

  • baba smilja iz darosave

    1. mart 2021 | 22:50

    nije te bila SRAMOTA da preuzmes reprezentaciju od coveka koji je istu odveo na svetsko prvenstvo

  • vojo

    1. mart 2021 | 22:31

    To je bila jedna srpska zabluda ostao medju muslimanima ili Hrvatima.Ja nikome nisam nista napravio lose ja sam yu.Takvi su svugde prvi nastradali.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA