≫ 

Solarni paneli, toplotne pumpe, tribina kao na Bombonjeri: Čudo od stadiona čeka večite već od leta!

TSC će danas verovatno poslednji put dočekati Crvenu zvezdu u Senti, jer će već od leta moći da ugoste klubove na svom novom stadionu

  • 16
Novi stadion FK TSC

Foto: FK TSC

Jedan od derbija kola 25. kola Superlige igra se u Senti, gde će TSC dočekati Crvenu zvezdu od 16.05 (Arena sport 1). TSC je u seriji od 7 mečeva bez poraza u Superligi, a od dolaska Mladena Krstajića na mesto trenera klub iz Bačke Topole ima skor od 3 pobede i dva remija.

Sa druge strane, Zvezda ove sezone ne zna za poraz u prvenstvu i ima 21 pobedu i 2 remija i ubedljivo je na prvom mestu. Poslednji poraz u Superligi crveno-beli su doživeli upravo u Senti u finišu prošle sezone, kada je TSC slavio sa 2:1, a to je ujedno i jedini prvenstveni poraz u trenerskoj karijeri Dejana Stankovića.

Interesantno je i da će ovo biti najverovatnije poslednje gostovanje Zvezde u Senti, pošto će TSC od početka naredne sezone promeniti stadion, jer su radovi na izgradnji novog doma TSC-a u Bačkoj Topoli u završnoj fazi.

Klub je objavio fotografije kako trenutno izgleda ovo novo fudbalsko čudo, jer će stadion, čija cena izgradnje uz prateće komplekse iznosi 13 miliona evra, biti izgrađen po najmodernijim standardima.

Imaće kapacitet od 4.000 gledalaca, a u TSC-u su procenili da je to dovoljno za klub iz grada koji ima oko 15.000 stanovnika, a da stadion uglavnom bude pun na većini utakmica, a ne samo kada gostuju najveća imena našeg fudbala.

Kako je rečeno Telegrafu iz TSC-a, klub nije želeo da pravi megalomanske projekte i veliki stadion koji kasnije ne može da održava. Ovaj stadion će biti u potpunosti energetski samoodrživ, imaće toplotne pumpe, solarne panele, a takoće će i "sam sebe izdržavati" ekonomski, jer će klub zarađivati novac od restorana, iznajmljivanja lokala u sklopu stadiona, kao i hotela i spa centra, koji će moći da koriste i drugi građani, a posebna pogodnost je što u Bačkoj Topoli postoje termalne vode.

Telegrafu j iz TSC-a rečeno da će u sklopu stadona biti izgrađen i hotel najviših standarda za smeštaj igrača, koji će imati spotsku salu, rehabilitacioni centar, teretane, restorane, salu za konferencije, spa centar... Takođe, biće napravljena i pasarela koja spaja kompleks sa gradskim bazenom.

Ovaj vid da stadion sam sebe održava je uobičajena praksa kada su u pitanju najmoderniji stadioni u svetu, a konačno ćemo tako nešto videti i u Srbiji već od leta.

Ukoliko radovi nastave da teku po planu, svečano otvaranje moglo bi da bude upriličeno u poslednjem kolu Superlige, ili već na startu nove sezone.

Video: Maketa izgleda novog stadiona TSC-a

TSC je jedina ekipa koja je u Superligi pobedila Zvezdu s Dejanom Stankovićem na klupi, a s obzirom na formu u kojoj se nalazi tim Mladena Krstajića, šampiona danas (16.05) čeka težak posao u Senti. Kvota na dvojku je 1,52, dok je dupla šansa 1X 2,50. Pogledajte sve kvote kladionice MOZZART za TSC - Zvezda.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Bravo

    3. mart 2021 | 11:29

    Svaka čast za Mađare, mi ovakav stadion nećemo moći ni za 20 godina da izgradimo.

  • Легија

    3. mart 2021 | 10:37

    Ал финансирају Мађари

  • Petar

    3. mart 2021 | 10:40

    Nema potrebe da se troše tolike pare... Zvezdi treba samo polovina, ili još bolje četvrtina terena, samo za izvođenje kornera... Jer oni su sigurni da će davati golove iz kornera.... A i za penale u našoj ligi...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA