≫ 

Londonska magla progutala šampionske ambicije Mančester Junajteda: Siti može da počne sa slavljem

Kristal Palas sapleo Crvene đavole u borbi za titulu - 0:0

  • 0
Britain Soccer Premier League

Mike Hewitt

Nema šta, Mančester Junajted definitivno nema snage za šampionsku trku što je pokazao u prethodne dve utakmice. Dva mršava remija bez golova, za -14 u odnosu na lidera i gradskog rivala Mančester Siti, koji će ih dočekati u narednom kolu ne Etihadu.

Ako budu igrali ovako jalovo kao na Selhurst Parku večeras i Stamford Bridžu pre neki dan, nemaju Nemanja Matić i saigrači baš čemu da se nadaju u sledećem kolu, a bogme rizikuju i da budu pregaženi u gradskom derbiju.

Istina, odbrana dobro stoji, ali Junajtedu treba znatno aktivnija napadačka igra, a nje gotovo da nema.

Umorio se čak i onaj od koga to nisu očekivali - Edinson Kavani - koji je protiv Palasa imao samo jednu šansu za 70 minuta na terenu. U "daunu" je i Bruno Fernandeš, koji kao da se umorio, pa Markus Rašford nema od koga da dobije loptu da pokuša da napravi nešto.

Kada su napadači tako indisponirani nije ni čudo što je možda najbolja šansa na utakmici s Palasom bio dobar šut Nemanje Matića iz prvog poluvremena kada je Guaita jedva sačuvao mrežu.

Kristal Palas je sa druge strane bio iznenađujuće dobar. Luka Milivojević je takođe odigrao solidnu rolu, a mogli su Orlovi u uvodnim trenucima i do gola kada je Benteke propustio nekoliko prilika.

U poslednjim trenucima Luka je asistirao Van Anholtu za pobedu, ali je golman Henderson skinuo zicer Holanđaninu. Ipak, kada se sve sabere nisu domaćini zaslužili da izgube, niti Junajted da pobedi.

Generalno, ova sreda u Premijer ligi je bila dan za kikseve favorita. Lester je bez pola tima (Barns, Medison...) stigao samo do boda na gostovanju u Barnliju (1:1), dok je Aston Vila izgubila od najgoreg tima u prvenstvu Šefild Junajteda sa 1:0.

U Barnliju Čeh Vidra je doveo domaćina u rano vođstvo u četvrtom minutu, ali je bod gostima doneo Keleči Iheanačo pogotokom u 34. minutu.

Na Bramal Lejnu iskusni Mekgoldrik je matirao odbranu Aston Vile u finišu prvog poluvremena, a gosti nisu iskoristili ne prednost igrača više u nastavku posle isključenja iskusnog Džagelke u 57. minutu.

Teško da će ova pobeda značiti nešto Oštricama, ali lepo je videti da se bore časno i pošteno iako su im lađe odavno potonule.

Standings provided by SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA