Inter ne može da pogreši: Rutina Nerazura u Parmi, Sančez i Lukaku su večeras bili savršen par

Domaći na kraju pokušali da zakuvaju, ali su ostali samo na počasnom pogotku

  • 1
Aleksis Sančez

Foto: Tanjug / AP

Dugo se činilo da će Milan osvojiti Skudeto u Seriji A, ali kako se približavamo kraju sezone, Rosoneri polako posustaju, ni Juventus ne blista preterano, pa je kandidat samo jedan – Inter. Nerazuri ni večeras nisu kiksnuli na gostovanju Parmi, koja je tražila bodove spasa, pa su sada otišli na šest bodova ispred svojih ljutih gradskih rivala na 13 kola pred kraj šampionata u Italiji – 1:2 (0:0)!

Bila je ovo šesta uzastopna pobeda Intera u Seriji A, a ukupno deveti meč bez poraza u prvom rangu u Italiji. Poslednji neuspeh su Nerazuri doživeli još 6. januara na gostovanju Sampdoriji kada su poraženi rezultatom 2:1. Sa druge strane, Parma je produžila agoniju, pošto je poslednji put u bilo kakvom takmičarskom meču slavila 30. novembra. Od tada ima šest remija i deset poraza.

Večeras je nakon prilično mirnog prvog poluvremena, gde je najveću šansu za Inter imao Romelu Lukaku u prvom minutu nadoknade, gostujući sastav upalio motore u nastavku duela i vrlo brzo je došao do dva pogotka kojima je rešio meč.

Igrao se 54. minut kada je Aleksis Sančez doveo Nerazure u vođstvo. Romelu Lukaku spustio mu je savršen pas u šesnaesterac, a Čileanac zaista nije imao problema da matira golmana Parme, koji je uistinu dokačio tu loptu vrhovima prstiju.

Osam minuta kasnije viđena je gotovo savršena kontra Intera. Zatrčao se Lukaku svom brzinom ka golu Parme, dobro se kretao Aleksis Sančez negde da sredini terena i Belgijanac mu je dodao pas u pravi čas. Ovaj je šutao iz prve po zemlji i postigao svoj drugi gol na meču.

Ali Parma se nije dala tek tako oboriti na pleća. Ernani je u 71. minutu smanjio na 1:2 lepim pogotkom nakon napada domaćih koji je krenuo još iz zadnje linije. Dosta toga dobrog je odradio i Đuzepe Pecela, koji je odlično centrirao i olakšao posao svom saigraču.

Međutim, to samog kraja utakmice, Inter je zaključao sve prilaze svom golu. Ne može se reći ni da je preterano napadao, pa je rezultat ostao nepromenjen, a Inter došao do svog 59. boda u Seriji A i nalazi se na prvom mestu. Sa druge strane, Parma je sada pretposlednja sa 15 poena i sve manjim šansama za opstanak, pošto Kaljari posle dve vezane pobede beži šest poena u sigurnoj zoni.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

 

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA