≫ 

Šok u Torinu! Ronaldo primio golčinu s 30 metara i ispao 3. sezonu uzastopno na startu nokaut faze

Hrabri Porto s desetoricom izbacio Staru damu iz Lige šampiona uprkos porazu u revanšu od 3:2

  • 22
Porto Juventus Foto: Tanjug/AP

Treću sezonu uzastopno jedan najboljih fudbalera današnjice Kristijano Ronaldo ispao je u ranoj fazi nokaut runde Lige šampiona. Ono što su uradili prethodnih sezona Ajaks (u četvrtfinalu) i Lion (u osmini finala) ovog utorka uspeo je i Porto koji je poražen u Torinu sa 3:2 u revanšu 1/8 finala, ali je prošao dalje zahvaljujući golovima u gostima.

I to potpuno zasluženo, iako je ekipu Serža Konseisaoa umalo skupo koštala glupost napadača Mehdija Taremija koji je zaradio dva žuta kartona u samo dva minuta (zbog faula i prigovora) i ostavio drugare na milost i nemilost Staroj dami u 54. minutu.

Zapravo na milost sjajnom Federiku Kejzi koji je potpuno zasenio prvu zvezdu tima Kristijana Ronalda i sa dva sjajna udarca u 48. i 63. minutu doneo preokret u nastavku za samo 18 minuta.

Ali, posle stvarno ogromne inicijative Juventusa u igri 11 na 10 i nekoliko velikih zicera u poslednjih pola sata gosti su predvođeni sjajnim golmanom Marćesinom uspeli da izdrže i dođu do produžetaka.

Porto je odigrao sjajno prvo poluvreme, iskoristio odlične odbrane golmana na startu i posle prekršaja Turčina Demirala nad Taremijem stigao do prednosti sa bele tačke. Strelac je bio Serđo Oliveira u 19. minutu.

Ništa u igri Juventusa u prvom poluvremenu nije obećavalo. Bili su previše mlaki, nisu imali rešenja za presing koji im je udario Konseisao, pa su se mučili da dođu do izglednih šansi. Ipak, u nastavak su ušli znatno motivisanije, a posle sjajne akcije i centaršuta Kvadrada, Ronaldo je odložio loptu Kjezi na levom krilu za 1:1.

Bila je ovo zaista noć Kjeze koji je vodio svoj tim do preokreta. Sjajno je  i u 63. minutu ispratio centaršut Kvadrada da pogodio za 2:1, ali nije imao adekvatnu podršku saigrača da brojčano nadmoćni daju i treći pogodak i završe posao.

U produžecima Porto je zaigrao bez kompleksa, iako sa desetoricom, a uspeo je da uvuče Juventus u grub fudbal na ivici crvenog kartona i mic po mic gradi šok koji je u 115. minutu servirao Serđo Oliveira.

Nestvarno je najbolji igrač Porta izveo slobodan udarac sa gotovo 30 metara, Morata je skočio u živom zidu, a Ronalda mrzelo da pruži nogu (i njemu dosta ide ovaj pogodak na dušu) pa se lopta zapteljala u rukama Ščensnog i završila u mreži. A delovao je kao naivan šut po zemlji...

Bio je to znak za goste da počnu da slave. Juventusu su bila potrebna dva gola u poslednjih pet minuta da bi se domogao naredne faze, ali sve što je Stara dama uradila bila je pogodak Rabioa glavom posle kornera za pirovu pobedu od 3:2.

Prolasku Porta u četvrfinale doprineo je i Marko Grujić koji je ušao u igru u 90. minutu, a imao je sjajnu priliku da šutira u 111. sa nekih 16 metara, ali se spetljao. Ipak, ostavio je srce na terenu u borbi 10 na 11 pa mođe da bude ponosan na ovo veče u Torinu.

Borusija slavila, pa drhtala u poslednjim sekundama

Pored Juventusa u četvrtfinale ide i Borusija iz Dortmunda koja je na krilima fenomenalnog Erlinga Halanda izbacila Sevilju ukupnim rezultatom sa 5:4. Posle pobede od 3:2 u prvom meču Milioneri su remizirali na svom Vestfalenu sa 2:2, mada su drhtali u poslednjim sekundama pred ofanzivom gostiju.

Pravi mali šou izveo je Norvežanin na Vestfalenu ove noći. U prvom poluvremenu postigao je gol za prednost svog tima u 35. minutu, a na početku drugog dela igre uspeo je da obori i rekord Lige šampiona. Doduše, to je učinio tek iz trećeg pokušaja.

Liga sampiona, FK Dortmund, FK Sevilja Foto: Tanjug/AP

Prvo je zatresao mrežu Sevilje, nakon čega je sudija Čakir iz Turske odlučio da taj pogodak poništi, pošto je nad njim prethodno načinjen kazneni udarac. Norvežanin je prišao da isti izvede, golman Bono je to uspeo da odbrani, ali je glavni arbitar ponovo stupio na scenu i naredio da se penal ponovi jer je čuvar mreže Sevilje ranije izašao sa gol-linije.

Haland je ponovljeni kazneni udarac iskoristio i povećao na 2:0. Time je postao igrač koji je najbrže u istoriji stigao do 20 golova u Ligi šampiona, a za to mu je bilo neophodno 14 utakmica. Samo poređenja radi, Hari Kejn je to učinio tek za 24 susreta, dok je Alesandro del Pjero stigao do "kote 20" nakon 26 mečeva.

Sevilja se uprkos zaostatku nije predavala. Nije stvorila puno prilika za gol, ali je preko najboljeg strelca En Nezirija sa bele tačke u 69. minutu vratila nadu u čudo. Prekršaj je napravio Emre Džan.

Bojažljiva Borusija se u finišu korak po korak povlačila u defanzivu, Haland je ostajao bez opasnih lopti, a utakmica je dostigla kulminaciju duboko u nadoknadi. Posle ofanzive Andalužana En Neziri je durgim golom u 95. minutu vratio nadu gostima, kojima je samo gol nedostajao za produžetke.

Pride je glavni sudija Čakir pustio još tri minuta da se igra, do 98. ali se Borusija nekako odbranila i prošla dalje. Malo utehe u sumornoj bundesligaškoj sezoni i prvi plasman Milionera u četvrrfinale Lige šampiona posle četiri sezone.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 😝

    9. mart 2021 | 23:43

    Помислиће народ да је Роналдо бранио

  • Žarkov Dragan

    9. mart 2021 | 23:10

    Juventus došao do produžetaka uz dva gola koji su dali iz ofsajda.Ovima iz var sobe treba naočare kao pepeljare.

  • Ja...RS

    9. mart 2021 | 23:45

    Volim onaj gol kroz noge Ronaldu nego brdo karamela 😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA