Halandu poništili gol zbog penala, pa ponovili kazneni udarac, ali Norvežanin je došao do rekorda LŠ

Lude scene na stadionu Borusije...

  • 1
erling haland Foto: Tanjug/Ap

Može se reći da Erling Haland ove večeri na stadionu Borusije Dortmund pravi mali šou. U prvom poluvremenu postigao je gol za prednost svog tima protiv Sevilje, a na početku drugog dela igre uspeo je da obori i rekord Lige šampiona. Doduše, to je učinio tek iz trećeg pokušaja. Kako?

Pa, prvo je zatresao gol Sevilje, nakon čega je sudija odlučio da taj pogodak poništi, pošto je nad njim prethodno načinjen kazneni udarac. Norvežanin je prišao da isti izvede, golman je to uspeo da odbrani, ali je glavni arbitar ponovo stupio na scenu i naredio da se on ponovi.

Iz drugog pokušaja izvođenja penala greške nije bilo, Haland je ubacio loptu u mrežu i tako postao igrač koji je najbrže u istoriji stigao do 20 golova u Ligi šampiona. Njemu je za to bilo neophodno 14 utakmica, a poređenja radi, Hari Kejn je to učinio tek za 24 susreta, dok je Alesandro del Pjero stigao do "kote 20" nakon 26 mečeva.

Sve u svemu, Borusija Dortmund će moći da zahvali isključivo Halandu ukoliko prođe dalje, pošto je Norvežanin i u prvom meču sa Špancima bio jedan od najistaknutijih u pobedi.

Video: Novak na znamenitostima Beograda u čast istorijskog uspeha

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA