Na Marakani mole Boga da Liverpul ne osvoji LŠ: Kako se Zvezdi komplikuje situacija za kvalifikacije

Pored Crvenih, ima još nekoliko ekipa čije bi eventualno osvajanje prvaka Evrope zakomplikovalo situaciju crveno-belima u potencijalnim kvalifikacijama za Ligu šampiona

  • 20
Mohamed Salah, FK Crvena zvezda, Miloš Degenek Foto: MN Press

Fudbaleri Crvene zvezde ponovo su odmakli Partizanu na devet bodova prednosti, nakon što su u zaostalom meču savladali Mačvu sa 4:0. Ekipa Dejana Stankovića deluje neprikosnoveno i utisak je da je jedini pravi ispit do kraja prvenstva čeka tek protiv večitog rivala sedmog aprila, pa je četvrta uzastopna titula već na vidiku na Marakani.

Direktor kluba Zvezdan Terzić je već i pripisao titulu u izjavi na rođendanu kluba, a očigledno svi u crveno-belom taboru ni ne vide drugu opciju kao mogućnost, pa se već gledaju i kalkulacije za kvalifikacije za Ligu šampiona.

Zvezda bi prema trenutnom stanju kvalifikacije počela iz drugog kola zbog dobrog nacionalnog koeficijenta, ali postoji potencijalni problem za crveno-bele zbog više nego iznenađujućih rezultata u najjačim ligama sveta.

Ukoliko bi ekipa koja osvoji Ligu šampiona u domaćem prvenstvu završila ispod mesta koje vodi u Ligu šampiona, to bi Zvezdi moglo da zakomplikuje kvalifikacije.

Pošto je trenutno Liverpul daleko od četvrtog mesta u Premijer ligi, a ušao je u četvrtfinale Lige šampiona, Crvenima je možda i lakše da se domognu elite upravo osvajanjem Lige šampiona, nego kroz domaće prvenstvo.

U rang ovakvih ekipa koje su još u igri za titulu, a nisu sigurni da će završiti među četiri u svom prvenstvu i kroz nacionalno prvenstvo obezbediti LŠ, jeste i Čelsi, koji je u prvom meču osmine finala pobedio Atletiko Madrid sa 1:0 u gostima.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Takođe, u nezavidnoj poziciji je i Borusija iz Dortmunda, koja je takođe u četvrtfinalu, a u Bundesligi je na šestom mestu, sa četiri boda manje od Ajntrahta koji je na četvrtoj poziciji.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Atalanta će takođe do kraja Serije A voditi veliku bitku za jedno od prva četri mesta, trenutno je na petom, sa bodom manje od Rome, koja je na četvrtom, a u revanšu osmine finala igra sa Realom u Madridu i pokušaće da nadoknadi poraz od 1:0 u Italiji.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Ukoliko bi bilo koja od ovih ekipa osvojila Ligu šampiona, a prvenstvo ne završe među četiri najbolje ekipe, Zvezdi bi se situacija u kvalifikacijama pogoršala, te bi morala da krene iz prvog kola kvalifikacija, objašnjava stručnjak za evrokalkulacije sa Tvitera, "Playtony"

U tom slučaju bi mogla da joj pomogne eventualna eliminacija Glazgov Rendžersa od Slavije, naredne nedelje koji je u prvom meču u gostima izborio povoljan rezultat i remi 1:1, ili da Kopenhagen ne osvoji titulu u Danskoj, a trenutno i on i nije u najboljoj situaciji i zaostaje 7 bodova za prvoplasiranim Brondbijem.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Trenutno možda jeste daleko praviti ovakve kalkulacije, ali pošto i Liga šampiona i domaća prvenstva uskoro ulaze u finiš, već sada se stvaraju potencijalne kalkulacije koje mogu da se prate. Zvezdi bi svakako najbolje bilo da već naredne nedelje Rendžers ispadne od Slavije, kako ne bi morala dalje da brine čak i da Liverpul, Čelsi, Dortmund ili Atalanta osvoje Ligu šampiona, a da ne izbore mesto među četiri najbolje ekipe u domaćim prvenstvima.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Nele

    12. mart 2021 | 15:07

    A Partizan???? Opet nista od LS i EL??? Kako stoje u sahu,jel prati neko?

  • Nemke

    12. mart 2021 | 14:46

    Bajern osvaja !

  • Carke

    12. mart 2021 | 17:20

    Pa liverpul ce osvojiti ligu sampiona kao sto ce partiza osvojiti nase prvenstvo

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA