Toti se kaje: „Prekršaj nad Balotelijem i pljuvanje Poulsena su dve najgore stvari koje sam učinio“

Legendarni fudbaler Rome pričao je za italijanski Korijere dela Sera

  • 5
Italy Roma Totti Leaves Foto: Tanjug/Ap

Ne treba trošiti puno reči kada govorimo o tome koliki trag je Frančesko Toti ostavio igrajući u dresu Rome. Fudbalski as ističe za Korijere dela Sera da je bio prisiljen da ode u penziju, te da žali što sam nije mogao da donese tu odluku.

On se podsetio sukoba sa trenerom Lučanom Spaletijem, sa kojim nije mogao da pronađe zajednički jezik, posle čega je i definitivno odlučio da je dosta fudbala.

- Znao sam da moram da odem u penziju, ali treba biti trealan. To sam hteo da učinim u drugom trenutku. Prislili su me na to, umesto da smo zajednički pronašli rešenje. Ta priča je završena kad je on otišao iz Rome, a ja se penzionisao. Obojica smo grešili, ali sve je to stvar prošlosti – rekao je čuveni Frančesko Toti.

Prema klubu u kojem je napravio ime ima samo reči hvale. Kaže da ga navijači sada stalno zaustavljaju i da oseća veliku podršku.

- Bio sam kapiten Rome, kao fudbalera su me voleli ili mrzeli. Ali sada se zbog navijača svuda osećam kao legenda. Gde god da odem, u Italiji ili u Evropi, preplavljen sam ljubavlju svakog navijača, pravom ljubavlju. To nikada ne bih ni pomislio – rekla je legenda Rome.

Kaže da mu je žao što trenutno nije u klubu, ali da će videti da se kroz nekoliko narednih godina vrati na mesto gde je ušao u legendu.

- Ponekad ponovo gledan snimke kada sam otišao u penziju. Svaki put sebi kažem da ću prebaciti program pre nego što pročitam pismo, ali nikada to ne učinim. Jače je od mene i uvek postanem emotivan. Roma mi je uvek bila prvi dom, odrastao sam tamo i umreću tamo. Žao mi je što nisam i sada u klubu, ali krenuo sam drugim putem i ne želim da ostavim grupu ljudi sa kojima radim. Videćemo kroz dve, tri, pet, deset godina... Nikad ne reci nikad – dodao je Toti.

Ta kraj razgovora, istakao je i dve stvari zbog kojih najviše žali u karijeri.

- Prekršaj na Baloteliju i pljuvanje Poulsena. To su dve najgore stvari koje sam učinio i još ne mogu da objasnim zašto sam učinio – zaključio je legendarni fudbaler Rome, koji se u poslednje vreme posvetio filmu „Zovem se Frančesko Toti“, koji je proglašen za najbolji dokumentarac na festivalu „Srebrna vrpca“, a sam fudbaler je dobio nagradu za najboljeg glumca.

Video: Račić kao fristajl fudbaler: Igrao se malo s lopotom, pa pogodio koš nogom

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pepeljevac

    12. mart 2021 | 23:28

    U italiji prvo Toti pa Papa

  • Pp

    12. mart 2021 | 14:40

    Ti si takav to znamo.. Zato je jedan jedini kralj italije Alessandro Del Piero 💪

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA