≫ 

Partizan trijumfom protiv Zlatibora produžio najduži pobednički niz u Evropi na 17 utakmica!

Opet se pet različitih strelaca upisalo u dresu crno-belih

  • 95
FK Partizan - FK Zlatibor Foto: MN Press

Serija pobeda i ubedljivih rezultata Partizana se nastavlja i posle meča sa Zlatiborom, koji je iz Humske ispraćen sa pet golova u mreži - 5:1. Rekord u nizu trenera Aleksandra Stanojevića - 17 vezanih uspeha, crno-beli su obezbedili već posle 45 minuta u kojima su se u strelce upisali Nemanja Jović, Takuma Asano i Bibras Natho, da bi u nastavkun Žan Kristof Bajbek i Slobodan Urošević samo potvrdili trijumf. Jedini, ali vredan pomena gol za goste je delo Nenada Sevića, koji je iznenadio golmana Vladimira Stojkovića sa 45 metara.

Onako kako je igrao u prethodnih nekoliko kola, Partizan je nastavio i u meču sa Zlatiborom, koji je, za razliku od pre nekoliko meseci kada je dobrano namučio crno-bele, ovoga puta mogao da se spakuje i vrati u zavičaj već posle prvog poluvremena.

U tih 45 minuta tim Aleksandra Stanojevića je bio dominantan po teškom terenu, stvorio pregršt prilika, postigao tri i mnogao još bar toliko golova gledajući odnos snaga na terenu, ne dozvoljavajući gostima da pređu sredinu terena.

Po istoj mantri kao u ranijim utakmicama, početak je bio strpljiv, kako Stanojević voli često da kaže "pametan" do prvog gola, jer je tim iz Humske pritiskao čvrste Zlatiborce, ali nije srljao već svaki napad gradio smisleno, čekajući najpovoljniji momenat.

A do njega je došlo u 20. minutu, do koga je domaćin samo jednom uputio pravi udarac, da bi u tom trenutku "načeo" Zlatibor iz prekida, Jojić je sjajno centrirao na drugu stativu, gde se izviukao Svetozar Marković i u padu vratio loptu na suprotnu stativu, gde je čekao usamljeni Nemanja Jović - 1:0.

Sve posle toga je bila "Labudova pesma" za crno-bele, koji su osokoljeni vođstvom značajno ubrzali igru, koju gosti više nisu mogli da prate. Sa dodirom ili dva Partizan je lako osvajao prostor, lako nalazio pukotine u odbrani i, što je najvažnije, bio raznovrstan, napadajući i po bokovima i kroz "centralu" tako da Zlatibor naprosto nije imao rešenja za odbranu.

Da je bilo prisebnosti, odnosno brže odluke, crno-beli su na isteku pola časa igre mogli da dupliraju prednost, ali je Miloš Jojić, umesto udarca posle centaršuta Živkovića i odbijene lopte golmana Čupića odlučio da "zalomi" čuvara na pet metara i pogrešio.

Ipak, već u 34. minutu Partizan je ponovo pronašao rešenje za odbranu Zlatibora i to posle centaršuta Bibrasa Natha sa leve strane, koji je zamalo prohujao pored Holendera, ali nije pored Takume Asana, spremnog na drugoj stativi. Japanac je primio loptu, ušao dva koraka ka sredini kaznenog prostora i rutinski pogodio dalji ugao - 2:0.

U poslednjih 15-tak minuta prvog dela Zlatibor hodao po mukama, jer je gotovo svaki napad Partizana bio opasnost ili prilika za gol, Lopta je brzo cirkulisala, iako je odbrana gostiju bila gusto postavljena na 20 metara od svog gola i šanse su se ređale.

Prvo je Marko Živković pogodio stativu posle solo prodora i udarca sa 16 metara, a  potom je i Vujačić u svom stilu, posle kornera Jojića, šutirao preko gola.

U smiraju prvog dela proradila je veza Urošević - Jović po levoj strani, ali je mladi fudbaler posle centaršuta levog beka uputio uradac direktno u golmana.

Već u sledećem napadu Jović je ponovo umakao odbrani, pokušao da centrira spoljašnjim delom kopačke, ali je lopta pogodila Stamenkovića u ruku, što je glavni arbitar Milan Mitić okarakterisao kao jedanaesterac. Naravno, Bibras Natho je i 15. put od dolaska u Humsku bio nepogrešiv - 3:0.

Videvši da je rezultatski gotovo sve rešeno, Stanojević je već u poluvremenu odlučio da promeni trojicu fubalera - Natha, Asana i Holendera, a priliku pruži Sumi, Lutovcu i Bajbeku, ali je to, ispostavilo se, uticalo na igru crno-belih koja nije bila više tako ubedljiva, niti direktna.

Na to je dodatno uticao i rani kiks gol, koji je Partizan primio u 52. minutu i to tako što je Zlatibor izborio prekid na 45 metara od gola. Loptu je u kazneni prostor uputio Nenad Sević, ona je putovala "čitavu večnost", niko od odbrane nije odreagovao, a "grešan" je i Vladimir Stojković, jer je krenuo, stao, pa se vratio korak unazad - dovoljno da ne može da interveniše - 3:1.

Nije išlo glatko, niti je bilo otrežnjujuće po crno-bele ni posle "upozorenja" Sevića, iako je domaćin i dalje bio na polovini Zlatibora, više na lopti i u presingu, koji istina više nije bio tako ubedljiv. Zapravo, nije bio konkretan u poslednjoj trećini terena sve do završnih 15-tak minuta.

Igrao se 74. minut kada je Partizan konačno "povezao" pravu akciju, posle koje se Žan Kristof Bajbek našao sam pred golmanom Čupićem i nije mu bilo teško da upiše prvenac u takmičarskim mečevima - 4:1.

Nekoliko minuta kasnije, Partizan je stigao do "norme" od pet golova, koju često postiže u mečevima ovoga proleća. Suma je dugo držao loptu, pokušao da probije, ali kada nije uspšeo, odlučio je da okrene stranu i sačekao Slobodana Uroševića, koji je pojavio iz drugog plana, imao vremna da se namesti i pogleda, a potom pogodi dalju stativu, od koje se lopta odbila u mrežu - 5:1.

Do kraja, crno-beli su imali još nekoliko dobrih akcija, ali je rezultat ostao nepromenjen.


PARTIZAN - ZLATIBOR ČAJETINA 5:1 (3:0)

/Jović 21', Asano 34', Natho 44'p, Bajbek 74', Urošević 83' - Sević 51'/

Stadion: Stadion Partizana, Beograd

Sudija: Milan Mitić

PARTIZAN (4-2-3-1): Stojković - Živković, S. Marković, Vujačić, Urošević – Šćekić (od 76. Pavlović), Jojić (od 66. Zdjelar) – Asano (od 46. Lutovac), Natho (od 46. Suma), Jović - Holender (od 46. Bajbek)

ZLATIBOR (4-2-3-1): Čupić – Mijailović, Stamenković, Lambulić, Momčilović (od 71. Nikolić) – Dašić (od 60. Hairlahović), Krstić – Eliomar (od 60. Plavšić), Živanović, Sević – Bogićević (od 60. Vukić)


(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Žarkov Dragan

    15. mart 2021 | 21:12

    Možete vi na Svetu da imate večnu listu nepobedivosti ali ćete ipak da se zadovoljite samo večnim drugim mestom u Srbiji.

  • Papilon

    15. mart 2021 | 20:20

    Svi gube i evropski velikani Barsa, Real i Bajern samo Partizan ne, da se to nije Tole vratio a da nismo obavesteni.

  • Croatia - partuzan 5 : 0

    15. mart 2021 | 20:32

    Dećki kad će te se vratit u domovinu?

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA