Zvezdine muke sa Spidijem: Ne može da sastavi utakmicu, kako se otarasiti "tereta" od milion evra?

Veliko pojačanje srpskog šampiona proživljava teške dane i u Turskoj

  • 14
Srđan Spiridonović Foto: MN Press

"On je jedan od igrača koje smo usaglasali sa Dejanom Stankovićem i njegovim stručnim štabom. Veoma sam zadovoljan što smo uspeli da realizujemo taj transfer. Verujem da će Spiridonović biti dobro pojačanje", izjavio je 23. juna 2020. godine sportski direktor Crvene zvezde Mitar Mrkela na promociji Austrijanca na Marakani.

Posle samo šest meseci u Ljutice Bogdana su se suočili s realnošću - da su napravili previd kada su u pitanju kvaliteti 27-godišnjeg momka naših korena, rođenog u Beču - koji će teško ostati upamćen kao "kapitalac", kako na Marakani vole da kažu za sva pojačanja koja dolaze u Beograd za obeštećenje.

Praćen jakim očekivanjima stigao je popularni "Spidi" u Beograd, a još nije pošteno izvozao svog belog BMW-a sa autentičnim austrijskim tablicama na ulicama prestonice, već je morao da se odseli odavde.

Osim nekoliko golova na startu sezone u avgustu, Spiridonović se tokom jeseni pomirio sa ulogom epizodiste u timu Dejana Stankovića posle pada u formi, a nisu mu u "kupovini vremena" na Marakani pomogli ni česti noćni izlasci, pogotovo tokom pandemije korona virusa u kojima je bio uhvaćen. Tuđom, ne svojom greškom.

U januaru ove godine je jedva dočekao da promeni sredinu. Javio se Genčlerbirligi iz Ankare sa namerom da ga pozajmi u borbi za opstanak i možda otkupi na leto ako bude zadovoljan. Ali sve na staru slavu i igre iz Panioniosa i Pogona, gde je nagoveštvao da ima potencijala.

Zvezdi je to odgovaralo, jer je sedenje na klupi Spiridonovića košta svakako 250.000 evra po sezoni (ugovor do 2023. godine), a kada se na to pridoda i činjenica da je poljskom Pogonu plaćeno obeštećenje od 250.000, dolazimo do cifre od milion evra (bez bonusa od 100.000 za svaku odgiranu sezonu) koji je velikodušno uložen u "projekat Spiridonović".

Srđan Spiridonović Foto: Printscreen Youtube

Međutim, deluje da ni transfer u Tursku nije uspeo da razdrma "gastarbajersko" dete koje je u nastavku sezone u tamošnjoj Superligi zabeležilo svega 71 minut na terenu.

Nijednom nije bio starter na prethodnih osam utakmica za novi tim, a najveća minutaža na jednom meču mu je bila 25 minuta kada je ušao s klupe za rezerve.

Ni gola, ni asistencije, mada se pre neki dan Spiridonović pohvalio na Instagramu poništenim pogotkom na meču protiv Fenerbahčea (ušao u 83. minutu) jer je bio u ofsajdu.

Srđan Spiridonović Foto: Instagram/Srđan Spiridonović

Sudeći po trenutnoj situaciji u Turskoj teško je očekivati da će Crvena zvezda uspeti da ga se otarasi na kraju sezone pogotovo ako Genčlerbirligi ostane na poslednjem mestu na tabeli i ispadne u niži rang.

Zvezda bi onda mogla da mu pruži novu šansu i ponada se da je Spiridonović raspoložen da opet pokuša da se nametne stručnom štabu, istina u mnogo jačoj konkurenciji nego što je bila kada je napustio Beograd, pre svega oličenu u Akselu Bakajoku koji je stigao zimus iz Intera i koji bi od leta trebalo "da grize".

Ako ne žele Spidija, moraće da mu pronađu drugi klub i tako bar malo rasterete budžet koji je sve tanji usled pandemije korona virusa i izostanka unosnih inostranih transfera. Pitanje je samo da li će do leta Spiridonovića iko uzimati za ozbiljno kao fudbalera...

Video: Penal ili ne? Spiridonović padao nekoliko metara, sudija lako pokazao na kreč za Crvenu zvezdu

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Milan

    18. mart 2021 | 20:04

    Auuu kad se setim laži samo. Spid stiže u zvezduuuu, a traži ga pola evrope. Ali zvezdaš od rodjenja..... Ali bitno je da je Suma promašaj. U Partizanu se vidi igla a u zvezdiiiii greda ne

  • Bg

    18. mart 2021 | 20:09

    Pa pustis ga da igra

  • ovcarska magija

    18. mart 2021 | 19:56

    ma lako je vama bacati pare na polovnjake a vasim kobajagi navijacima pricati o kapitalcima..narod placa..sta vas briga sto spidi ima dvije lijeve noge..kao da vasi turci janicari ista kontaju..dok je ovaca bice i vune...

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA