Branio je za najjači Milan s Ronaldinjom, Kakom, Ševčenkom, Bekamom, a sada je u 7. ligi Hrvatske

I sa 48 godina aktuvno je u fudbalu

  • 4
Željko Kalač, FK MIlan, Ronaldinjo, Ševčenko, Sedorf, Bekam, Kaka Željko Kalač kao golman Milana koji je imao drim tim sa najvećim fudbalskim zvezdama; Foto: Profimedia/AFP

Legendarni golman Željko Kalač, koji je svojevremeno branio za Milan u periodu kada je ovaj tim imao najjaču generaciju i kada je pokorio Evropu, a kada su dres Rosonera nosile zvezde poput Andrija Ševčenka, Filipa Inzagija, Klarensa Sedorfa, Kake, Gatuza, a nešto kasnije i Ronaldinja i Dejvida Bekama, danas ima 48 godina, ali je i dalje aktivan u fudbalu.

Doduše, više ne u na ovako visokom nivou, već u amaterskom rangu, ali je ljubav prema fudbalu očigledno toliko jaka, da ni na pragu pola veka života Kalaču nije problem da stane na gol kluba koji je u "beton ligi".

Od kako je izbila pandemija korona virusa, on je ostao u Hrvatskoj jer mu se iskomplikovao povratak u Australiju, čiji pasoš ima i za čiju je reprezentaciju i branio. Tako s vremena na vreme obilazi lokalne klubove od najvišeg ranga poput Osijeka, do timova kao što su Tompojevci.

Portal Indeks pronašao je Kalača u selu u Hrvatskoj, 20 kilometara od Vukovara, gde živi 200 stanovnika, a upravo tu nekadašnji golman Milana debitovao je na golu lokalnog fudbalskog kluba Tompojevci, koji se takmiči u sedmoj ligi Hrvatske.

Željko Kalač, FK Tompojevci Željko Kalač kao golman FK Tompojevci; Foto: Index.hr

- U svčionici Milana je isto kao i u svlačionici Tompojevaca. Čim se uđe, odmah se udara po pivu. Oni koji prvi zapale cigaretu, odmah mogu zaigrati za Milan - uz osmeh je za Indeks prokomentarisao Kalač, koji se oprobao i u ulozi trenera, te je sat vremena držao slovo na treningu ove ekipe i delio savete koje je naučio tokom rada sa Anćelotijem u Milanu, a na kraju je sve završeno "trećim poluvremenom" uz roštilj i pivo.

Kalač ima nameru da nastavi sa trenerskim poslom, a dok ne pronađe stalni angažman, planira da nastavi da obilazi klubove po Hrvatskoj i prikuplja informacije i ideje od trenera koji rade u ovoj zemlji.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • 534

    17. mart 2021 | 15:51

    U sedmoj ligi Hrvatske se igra dva i golman treći na stolu za stoni tenis. Kakva bre sedma liga kad ni treću nemaju. Prvoligaši igraju po njivama.

  • Pele

    17. mart 2021 | 15:35

    Šta je branio u Milanu klupu ? 😂

  • Žorž Vea011

    17. mart 2021 | 16:11

    Branio je u Milanu samo kad su Dida i Abiati bili na treznjenju ....jednom godisnje

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA