≫ 

Liga Evrope: Roma se prošetala kroz Kijev, Arsenal i Granada do četvrtfinala uprkos porazima

Bez iznenađenja u tri uvodne utakmice...

  • 0
FK Roma Foto: Tanjug / AP

Izuzimajući duel u Zagrebu između Dinama i Totenehema gde se igraju produžeci, preostale tri utakmice revanša osmine finala Lige Evrope nisu donele iznenađenja.

Arsenal, Granada i Roma, koji su imali prednosti iz prvih utakmica, uspeli su da ih odbrane i obezbede mesto na sutrašnjem žrebu u Nionu.

Za razliku od prošle sezone, Arsenal je na Emiratima ove večeri izbegao eliminaciju od strane Olimpijakosa drugu godinu uzastopno u Ligi Evrope.

Prednost iz prvog meča u Atini od 3:1 bila je dovoljna Tobdžijama Mikela Artete da prođu dalje uprkos porazu od 1:0 pogotkom El Arbija u 51. minutu.

Kažnjeni Pjer Emerik Obamejan se vratio u tim, imao i nekoliko izglednih prilika da razreši svaku sumnju oko prolaska dalje, ali nije uspeo da zatrese mrežu.

Evropska avantura završila se ovog četvrtka i za norveški Molde koji je na svom terenu savladao Granadu sa 2:1, ali pošto je u prvom meču bilo 2:0 za goste, dalje je otišao španski predstavnik.

Granadi je problem napravio njen igrač Hezus Valjeho koji je postigao autogol u 29. minutu, ali je iskusni Roberto Soldado u 71. otklonio svaku dilemu oko prolaska dalje. Molde je do kraja stigao samo do pogotka za pirovu pobedu sa bele tačke preko Herstada u 90. minutu.

Roma je u Kijevu rutinski savladala Šahtjor sa 2:1 golovima Borhe Majorala u drugom poluvremenu. Počasni gol za Šahtjor dao je Žunior Moraeš u 59. minutu, ali je Vučica prošla u sledeću rundu ukupnim trijumfom od 5:1.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA