≫ 

Otkrivamo kako je Saša Zdjelar spasao Partizan i sprečio "penal" Grcima od 700.000 evra

Fudbaler je pokazao veliko razumevanje i parafirao novu saradnju sa crno-belima sprečivši veliki udar na klupsku kasu

  • 6
FK Partizan - FK Rad Foto: Marko Jovanović

Krajem minule sedmice Partizan je konačno postigao dogovor sa Sašom Zdjelarom, potpisao novi, dvogodišnji ugovor i okončao sagu, koja je imala jednako važnu i fudbalsku, ali i finansijsku pozadinu.

Fudbalsku, jer je vezista veoma važan timu iz Humske u minule skoro četiri godine, ali i finansijsku, pošto je igrač tim činom zapravo učinio veliku uslugu crno-belima spasivši ih ogromnog novčanog "penala" koji bi morali da isplate njegovom prethodnom klubu Olimpijakosu.

Neko bi na mestu Saše Zdjelara možda postupio drugačije, mislio više o sebi, kako što je to svojevremeno učinio, recimo, Andrija Živković, iskoristivši očajan ugovor i prodaju prava na igrača Investicionom fondu "ispod žita", u mandatu Dragana Đurića.

Odbio bi da produži ugovor sa klubom, jer mu je važeći isticao za četiri meseca, sačekao "slobodne papire" i omogućio sebi dosta jednostavniji put, verovatno i veću platu (igrač koji dolazi kao slobodan u neku sredinu gotovo po pravilu dobija bolje čične uslove) u daljem nastavku karijere.

Umesto toga, Saša je prema Partizanu pokazao razumevanje, ljudskost i poštovanje, prihvatio je novi ugovor i praktično spasao klub klauzule, koja je potpisana još u junu 2018. godine, kada je kao igrač koji je sa Olimpijakosom igrao u Ligi šampiona stigao u Humsku.

O čemu se radi? Zdjelar je u Partizan stigao u zimu 2018. godine, isprva kao pozajmljen fudbaler iz Olimpijakosa, ali sa otkupnom klauzulom od 500.000 evra, koja je, kada se aktivirala nekoliko meseci kasnije, sadržala i procente od dalje prodaje. Takođe, dogovor je podrazumevao da od narednog transfera, dakle od prodaje Zdjelara iz Partizana u drugi klub, Grcima pripada 50 odsto, a uložena suma u igrača odbija i potom obeštećenje deli.

Partizan je veoma dobro prošao u startu, jer je Olimpijakos u jednom momentu zapao u tešku finansijsku krizu, baš u periodu kada su crno-beli grčkom klubu prodali Uroša Đurđevića za 2.500.000 evra. I. umesto da plate jednu od rata od 500.000 evra za Đurđevića, klubovi su se dogovorili da se pomenuta suma "prebije" u dogovoru koji su imali prilikom transfera Zdjelara u kontrasmeru.

Konferencija za štampu FK Partizan Foto: Nikola Tomić

Ostali deo dogovora je ostao na snazi, ali su se Grci ipak dobro zaštitili, kao da su predvideli da bi Zdjelar u Humskoj mogao da "izgura" ceo ugovor i napusti klub kao slobodan igrač.

Da ne bi ostali praznih šaka u tom slučaju, uvrstili su još tada opciju u ugovor, i to zahvaljujući Lini Soluku, nekada vrsnom advokatu, a sada direktorki Olimpijakosa, po kome je Partizan bio u obavezi da isplati Grcima "penal" od čak 700.000 evra.

Međutim, rekosmo već, Zdjelar je pokazao veliko razumevanje, iako je u klubu dugo vremena i zaslužio je da dodatno unovči svoj kvalitet u jačoj ligi, ali kao veliki "partizanovac" nije želeo da stavi "omču oko vrata" Partizanu, već je protekle sedmice pristao da parafira novu, dvogodišnju saradnju.

Otuda ni klub iz Humske igraču sigurno neće praviti problem da već narednog leta, ukoliko se naravno pojavi prava ponuda, promeni sredinu i okuša se u nekom jačem evropskom takmičenju.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Djordje

    22. mart 2021 | 13:31

    Svaka čast ! Sta drugo reći

  • miro

    22. mart 2021 | 13:17

    Ovo sve vise postaje cirkus od Tudjmanove zaovstavstine.Oprasta ovaj oprasta onaj drzava daje .Nigde neki bilans da prikazu pa gde su bre pare nije valjda velja i njegov tako reci brat pojeli.

  • Ohoo

    22. mart 2021 | 12:17

    Oprostice i njemu sto ga nisu isplatili kada podje 😂😂

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA