Štutgart trlja ruke zbog Kalajdžića: U kasu bi moglo da dođe 25.000.000 evra, prvi u redu je Lajpcig

Fudbaler koji vuče korene sa našeg područja zapao je u oko i Njukasla

  • 0
Saša Kalajdžić

Foto: Profimedia/Tom Weller/AFP

Sjajne igre Saše Kalajdžića nisu prošle nezapaženo kod fudbalskih klubova u Nemačkoj. Čuevni Bild tako piše da je ovaj fudbaler na pragu prelaska u Lajpcig, što bi svakako za njega predstavljalo transfer karijere.

Međutim, neće biti tako lako ugrabiti usluge Kalajdžića, pošto je ove sezone za Štutgart postigao osam golova i to sve nakon što je prošlu sezonu preskočio zbog povrede ligamenata kolena. Naravno, Lajpcigu nije promakla njegova sjajna forma, ali se u čitavu priču umešao i Njukasl.

Stoga se Štutgart nada da bi mogao da zaradi bar 25.000.000 evra od Kalajdžića, što bi bio treći najveći transfer u istoriji ovog kluba, odmah iza Benžamena Pavara koji je prešao u Bajern za 35.000.000 evropskih novčanica, odnosno Marija Gomeza koji je isti klub otišao za 5.000.000 manje.

Naravno, Štutgart može da pregovara, pošto ugovor Kalajdžiću ističe tek 2023. godine. Nastavi li ovako da igra, postaće samo još skuplji, pa je na ovom klupu da razmisli da li želi odmah da ga prosledi dalje ili da se nada porastu cene.

Inače, Lajpcig je već doveo talentovanog Brajana Brobija iz Ajaksa, te Joška Gvardiola iz Dinama iz Zagreba, a u klub je došao Mohamed Simakan iz Strazbura. Na kraju sezone planiraju da otkupe i Anhelinjov ugovor od Mančester sitija. Sve u svemu, Bikovi žele da naprave paklen tim za narednu takmičarsku godinu.

Video: Kako je Piksi reagovao na pitanje o ostavci Slaviše Kokeze

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA