≫ 

Igrao sa Junajtedom Ligu šampiona, sada radi kao vodoinstalater!

Malo ko se seća Lija Rouča...

  • 1
Li Rouč Printskrin: Youtube/LFETV

Čudan je životni put Lija Rouča, nekadašnjeg engleskog defanzivca, koji je od igranja za Mančester junajted došao do posla vodoinstalatera koji danas obavlja!

Rouč je 2003. godine debitovao za Đavole, potom je uvršten i u prvu postavu na meču Lige šampiona proptiv Deportiva - ali je posle prvih 45 minuta zamenjen.

Potom je igrao za Barnli, Vreksam i Drojlsden, da bi 2011. godine završio fudbalsku karijeru i postao majstor. Otuda i ne čudi što su engleski mediji napravili veliku priču o njegovoj karijeri i životu, odnosno detaljnije podsetili na ono o čemu su pisali i pre 9-10 godina.

- Ne kajem se zbog bilo čega u igračkoj karijeri. Jedino što bih istakao je da sam u Junajtedu bio poznat kao veoma tih, možda je trebalo da se više družim sa momcima. Odmah posle treninga sam odlazio kući i družio se sa prijateljima iz komšiluka. Sad kad pogledam karijere saigrača poput Džona O'Šeja i Darena Flečera mislim da sam trebao da budem više poput njih, da izlazim i družim se. Verujem da bih se tako bolje uklopio u Junajtedu - rekao je Rouč i dodao:

- Svi igrači, od prvog tima do dece akademije, jeli su u istoj menzi. U početku sam ostajao impresioniran kada sam viđao Roja Kina i Rajana Gigsa kako sede u kantini, ali sam se vremenom navikao na to. Niko nikoga nije gledao s visine. I ljudi poput Gigsa, Dejvida Bekama i Nevila prošli su kroz omladinski sistem, tako da nije bilo ega. Bilo je to kao biti deo velike porodice.

Flečeru je nakon odustajanja od profesionalnog fudbala pomogla asocijacija, uspeo je da se prekvalifikuje i sada stalno radi kao vodoinstalater. Vlasnik je preduzeća, ali radi i kao trener klinaca u Buriju.

- Imao sam nekoliko kolega radnika na gradilištima koji su me pitali o Junajtedu i kako sam završio ovde. Ume da bude prilično zamorno, tako da ne idem i vičem o tome da sam igrao za Junajted. Mislim da bi danas mlade igrače trebalo naterati da uče nešto osim fudbala, kako bi sposobni za stvarni svet. Većina njih verovatno nema plan da se povuče - jasan je Rouč.

Video: Muke trajale 2 sata: Štene staro 2 dana završilo u kanalizacionoj cevi

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Pa sta?

    25. mart 2021 | 01:06

    Zar je sramota biti vodoinstalater? Svaki zanat je zlatan u danasnje vreme. Kamo srece da sam i ja otisla u zanatlije na vreme, umesto sto sam danas bez posla sa prosekom 9,17 na fakultetu.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA