≫ 

Turci razneli Holanđane na startu kvalifikacija, Krul branio kao da je imao povez preko očiju

Ključan detalj za ishod meča desio se na zagrevanju kada se povredio Sielsen pa je među stative morao Krul i malo je reći da se nije proslavio

  • 0
Fudbal, reprezentacija,  Turska - Holandija Foto: Tanjug/AP

Turska je u velikom stilu krenula u operaciju Katar 2022 - pobedom nad Holandijom rezultatom 4:2 na svom terenu! Bila je ovo demonstracija vrhunskog fudbala ekipe koju vodi Šenol Guneš i pobeda protiv prvog favorita grupe u kojoj su još Norveška, Crna Gora, Letonija i Gribraltar.

Junak pobede Turaka bio je sjajni 35-godišnji Burak Jilmaz, trostruki strelac, dok je jedan gol delo Čalhanoglua početkom drugog poluvremena, kada je na semaforu pisalo - 3:0!

Selekcija koju sa klupe vodi Frank De Bur bila je u tom trenutku u nokdaunu i to samo zbog činjenice da je među stativama neplanirano bio Tim Krul, koji je zauzeo mesto u startnoj postavi jer se prvi golmman reprezentacije Silesen povredio na zagrevanju.

Ispostavilo se da je to bio ključni detalj za ishod utakmice, jer malo je reći da se golman Noriča nije proslavio - pošteno je reći da je odgovoran za tri of četiri gola Turaka!

Pogledajte na koji način je savladan prvi put, posle uarca Jilmaza sa dvadesetak metara spoljnim delom kopačke.

Jilmaz je drugim golom doneo Turcima lagodnih 2:0 na poluvremenu, a onda je opet Krul rešio da se proslavi.

Iskusni čuvar mreže loše je cenio udarac Čalhanoglua iz velike daljine, nije se najbolje pripremio za taj izazov, pa mu je lopta odsela iza leđa, u donjem levom uglu.

Delovalo je da je treći gol Turaka "ubio" utakmicu, ali su Holanđani za samo dva minuta, od potpunog nokdauna došli u poziciju da dođu čak i do preokreta. Naime, Devi Klasen u 75. i Luk De Jong u 76. minutu vratili su neizvesnost u meč i ozbiljno uzdrmali dotad relaksirane i autoritativne Turke.

Međutim, ponovo je gostima "presudio" njihov čovek - Tim Krul.

Burak Jilmaz je opet izašao kao pobednik u duelu sa golmanom Holandije, i to prilikom slobodnog udarca, kada je gađao i pogodio ugao koji je trebalo da pokriva čuvar mreže gostujućeg tima. Jeste to bio precizan i zaista majstorski udarac, ali Krul je morao bolje da odreaguje i u toj situaicji.

Konačno, ni tu nije bio kraj uzbuđenjima, jer su gosti imali i penal u nadoknadi vremena. Priliku da unese dramu imao je Memfis Depaj, ali se ni on nije proslavio - njegov udarac sa 11 metara odbranio je golman Turaka Čakir i lišio meč neizvesnosti.

Vredi reć i to da je Čakir, za razliku od svog kolege na drugoj strani, bio na visini zadatka u nekoliko situacija, i uz Buraka Jilmaza jedan je od najzaslužnijih za veliku pobedu protiv Holanđana.

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA