Kako je Ronaldu Beograd postao grad iz pakla: Čak je i bogatstvo zaboravio u hotelu

Kapitenska traka nije jedina stvar koju je Ronaldo zaboravio u Srbiji, a mnogo veća drama bila je kada je pre dve godine gostovao u Beogradu

  • 35
Kristijano Ronaldo, Srbija - Portugal, Portugalija 2021 Foto: Profimedia/AFP

Kristijano Ronaldo je bio tema čitavog sveta, nakon što mu u Beogradu u poslednjem momentu meča između Srbije i Portugalije, nije priznat gol, iako je lopta prošla liniju celim obimom.

Portugalac je nakon toga imao izliv besa kakav se ne pamti u njegovoj karijeri, iako se zna da je temperamentan i da ume da plane. Ipak, u Beogradu je imao slom živaca, odbio je da igra u poslednjim minutima meča, pa je čak i ranije napustio teren i otišao u tunel, bacivši kapitensku traku na travu Marakane pre nego što je napustio stadion.

Ronaldovo ponašanje iznerviralo je malobrojne ljude koji su mogli da gledaju meč, pa je dobio i salve uvreda iz lože.

Nema sumnje da Ronaldo neće po lepom pamtiti Beograd u kome se nikada nije proveo najbolje i za njega je postao pravi grad iz pakla.

 
 
 
View this post on Instagram
A post shared by Telegraf Sport (@telegrafsport)

Pobedio je samo na jednom meču i jednom dao gol, na meču iz 2019. godine, kada je Portugalija pobedila sa 4:2, ali je već tada atmosfera u reprezentaciji Srbije bila očajna i Orlovi su pod vođstvom Ljubiše Tumbakovića izgledali potpuno demotivisano i razbijeno.

Međutim, ni taj duel iz 2019. Ronaldo neće pamtiti po najlepšim uspomenama. Naime, krcata Marakana ga je prozivala i skandirala mu "Mesi, Mesi" kada bi lopta došla do njega.

Video: Srbi nerviraju Ronalda: Marakana grmi Mesi, Mesi

Zaboravio 10.000 evra i nekoliko skupocenih satova u hotelu, Portugalci se vraćali sa aerodroma po stvari

Ipak, vrhunac svega bio je povratak kući, kada je, kako saznajemo, u beogradskom hotelu zaboravio stvari koje je ostavio u sefu, koje su vredele čitavo bogatstvo. Ronaldo je kod sebe tada imao 10.000 evra u kešu, kao i nekoliko skupocenih satova.

Ronaldo ima kolekciju ručnih satova vrednu nekoliko miliona evra, a podsetimo da je nedavno u Dubaiju na dodeli nagrade za igrača veka na ruci imao sat Frenk Miler koji košta 1,5 miliona evra.

Kristijano je shvatio da nije poneo stvari tek kada su Portugalci bili na aerodromu, pa je alarmiran hotel u kojem su ostali satovi i novac, Portugalci su se vratili po Ronaldove stvari, a čak je oformljena i komisija koja je otvarala sef, jer u slučajima kada VIP gost izgubi ili zaboravi stvari, postoji poseban protokol da se sef otvara pred nekoliko svedoka u svrhu najviše bezbednosti.

Ni 2007. godine se Ronaldo nije naigrao u Beogradu. Tada je Srbija remizirala sa Portugalcima 1:1, a on se nije video na utakmici. Tijago je neverovatnim golom u 5. minutu šokirao Vladimira Stojkovića udarcem sa preko 30 metara, izjednačio je Boško Janković u 37. minutu lepim golom glavom i postavio konačan rezultat. Igor Duljaj je tada odigrao partiju karijere, jer je postavljen na mesto desnog beka sa zadatkom da bude "flaster" Ronaldu i to je obavio besprekorno.

Ronaldo je takođe tada od pune Marakane dobijao zvižduke za svaki kontakt sa loptom.

Kristijano Ronaldo, Beograd Igor Duljaj zaustavlja Kristijana Ronalda 2007. u Beogradu; Foto: MN Press

Prvi dolazak Ronalda u Beograd bio je dok je on tek gradio karijeru, pre čak 19 godina, dok je još bio klinac koji obećava u Sportingu. Iako su Portugalci uspeli u Beogradu da anuliraju poraz od 3:1 u Lisabonu i u 90 minuta su izborili isti rezultat u Beogradu, ali je Partizan u produžecima postigao dva gola preko Dejana Živkovića i Damira Čakara i otišao je dalje, a Ronaldo je pogute glave napustio stadion.

Od dosadašnja četiri dolaska u Beograd, Ronaldo je jednom izborio pobedu, dao je jedan gol, dva puta je bio remi, a jednom je njegov tim ispao. Nema sumnje, Ronal

Video: Navijač utrčao na teren Marakane i zaleteo se na Ronalda na kraju meča

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Патка

    29. mart 2021 | 11:07

    Ја сам приметио да већини спортиста који нам дођу у госте са других страна фали поштовање према домаћину тј. према нама.

  • Hbhg

    29. mart 2021 | 12:06

    Po meni njemu je trebala kazna za ponasanje. Zabrana igre naredne 3 utakmice.

  • Vitez Koja

    29. mart 2021 | 12:52

    Da je bilo VAR-a bio bi priznat gol Ronaldu, ali bi bio i penal za Srbiju kada je šut pogodio u ruku Portugalca u kaznenom prostoru.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA