≫ 

Da li je vreme za promenu na golu reprezentacije? Štoper Srbije imao više odbrana od Dmitrovića

Predrag Rajković čeka svoju šansu

  • 39
Marko Dmitrović, Predrag Rajković, Fudbalska reprezentacija Srbije Foto: MN Press

Marko Dmitrović, iako jedan od najboljih golmana u Primeri se baš i ne proslavlja u nacionalnom dresu Srbije. U proseku je na skoro dva primljena gola po utakmici u nacionalnom dresu.

Reprezentacija Srbije je na sjajan način započela ciklus kvalifikacija za Svetsko prvenstvo. Pobeda protiv Irske (3:2) i remi s Portugalom (2:2) su bili dovoljni za prvo mesto u grupi, dok nas u utorak od 20 časova i 45 minuta čeka meč protiv selekcije Azerbejdžana.

Prve utakmice novog selektora Dragana Stojkovića Piksija su pokazale da Srbija može da igra i sa najboljima, pa čak je i uneo jednu novu osobinu u ceo tim - Nema predaje posle primljenog gola.

Obe utakmica je Srbija započela sa zaostatkom, Irska je vodila 0:1, dok je Portugal imao prednost od 0:2, ali ipak je Srbija uspela da preokrene, odnosno dođe do izjednačenja.

Kao najveći krivac za veliki broj primljenih golova navijači vide u golmanu reprezentacije Srbije - Marku Dmitroviću.

Član Sevilje od leta, a već neko vreme jedan od najboljih golmana Primere, Marko Dmitrović je iz sedam šuteva u okvir gola primio čak četiri gola u dve utakmice!

Ukoliko ovom podatku dodamo činjenicu da je Stefan Mitrović imao dve odbrane u 93. minutu na utakmici protiv Portugala, onda Dmitrovića ostavljamo na samo jednoj odbrani iz pet udaraca u okvir gola.

Da stvar bude gora, golman Dmitrović je tu jednu odbranu imao tako što je samo pokupio već izblokiran udarac Kansela u 48. minutu.

Kod drugog gola Irske, Marko Dmitrović snosi deo krivice jer je, žargonski rečeno "izleteo u prazno", ostavio je prazan gol i to su Irci iskoristili, isti takav slučaj je ponovio i na utakmici s Portugalom, međutim, ovoga puta ga je spasao već gore pomenuti Stefan Mitrović.

Da li je vreme za promenu?

Predrag Rajković je trenutno rezervni golman naše reprezentacije, prethodne sezone briljirao je u prvenstvu Francuske, na 27 odigranih utakmica uspeo je čak 12 puta da sačuva mrežu svog Remsa.

Ove sezone Rajković je nešto slabiji, ali takođe i njegov Rems je značajno slabiji jer su prodali dva svoja startna defanzivca. Rajković ove sezone ima skor od osam utakmica bez primljenog gola na 29 odigranih utakmica.

Međutim, ukoliko pogledamo ova dva golmana u reprezentaciji, videćemo da je ogromna razlika između njih.

I Rajković i Dmitrović branili za reprezentaciju 18 puta, Rajković primio više nego duplo manje golova

Predrag Rajković Predrag Rajković; Foto: Marko Jovanović

Naime, Marko Dmitrović je do sada za reprezentaciju nastupao 18 puta, a primio je čak 31 gol, a na samo dve utakmice nije vadio loptu iz gola. Dok je Rajković na istom broju utakmica za reprezentaciju, primio 14 golova i imao sedam mečeva bez primljenog gola.

Očigledno Dmitrovića nešto sputava da pokaže sav svoj potencijal u dresu nacionalnog tima, još jedna činjenica koja ide na ruku Rajkoviću je ta što je četiri godine mlađi od svog kolege, tako da bi Piksi na taj način i mislio o budućnosti naše selekcije.

Treći izbor na golu reprezentacije je Đorđe Nikolić, trenutno član Bazela, ali svima je jasno da on ima premalo iskustva za ovako važne mečeve u nacionalnom dresu.

Izjasniste se u anketi i komentarima koga biste voleli da vidite na golu za meč sa Azerbejdžanom.

(S. L.)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • As

    29. mart 2021 | 14:41

    Rajko je klasa. On mora da brani od sada, jednostavno je bolji.

  • Losmi

    29. mart 2021 | 14:40

    Onakav kiks na kraju nadoknade je neoprostiv katastrofalan .....da je ronaldno bio sam panajde al imali smo igraca na njemu i dmitrovic mu ostavlja prazan gol bar taj ugao da je pokrio on ostavlja prazan gol katastrofa

  • Čika delija momak

    29. mart 2021 | 15:21

    Mali Rajkovic! Čovek proglašen za najboljeg mladog golmana na svetu, dajte mu šansu

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA