Portugalci pitali UEFA zašto nije bilo tehnologije gol-linije, pa shvatili da su i oni pogrešili

Gostujući fudbalski savez mogao je pre meča da predloži da se ova tehnologija koristi

  • 2
Stefan Mitrović, Ronaldo, Gol Foto: Screenshot/Streamja

Posle čitavog haosa koji je izazvao nepriznat gol Kristijana Rolanda u Beogradu, morala je da se oglasi UEFA, a onda i da javno izvinjenje za čitavu zbrku uputi holandski arbitar, Dani Makeli. Portugalci su izvršili toliki pritisak na čelnu kuću fudbala, da je na kraju ona morala da objasni zašto nije korišćen VAR, kao ni tehnologija gol-linije na koju smo nekako i navikli u najvećim evropskim ligama.

U obraćanju za Rojters, UEFA je rekla da je odluka da se sama tehnologija gol-linije koristi na utakmici u nadležnošću fudbalskog saveza koji je domaćin. To znači da je Srbija morala da obezbedi funkcionisanje, a da se potom sa tim složi Portugal.

- Odluka da se tehnologija gol-linije koristi u evropskim kvalifikacionim utakmicama stvar je federacije zemlje u kojoj se meč održava. Ako savez države u kojoj se igra meč želi da je primeni, mora da dobije pimsni pristanak gostujućeg saveza kako bi ona mogla da se koristi – naglašava se u kratkom saopštenju UEFA.

Kako nije bilo ni predloga Srbije, pa ni zahteva Portugala da se tako nešto desi, tehnologija gol-linije je ostala neiskorišćena. Za ovakvu situaciju čak nije ni bio potreban VAR, pošto bi sat na ruci sudije označio da li je lopta prešla liniju ili ne. Ostaje da se vidi da li će se u narednom kvalifikacionom prozoru ovo postati obaveza, pošto cena uvođenja tehnologije nije prevelika, a imaju je sve veće lige.

Video: Mitrović: Ubeđivao sam Ronalda ali on ima svoje viđenje situacije, ja mislim da lopta nije ušla

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Oldtajmer®

    30. mart 2021 | 14:21

    Sada se oglasila 'i ala i vrana', a kada nam je prošli put Ronaldo dao gol iz ofsajda ili kada je Bosancima dao gol rukom niko se nije oglašavao. Jbm ti ja te dvojne aršine i izvikane zvezde.

  • Bokisa

    30. mart 2021 | 17:47

    A na Svetskom u Rusiji što smo mi bili oštećeni, kada čuveni nemački sudija Brih nije gledao VAR... Tada se niko nije oglašavao. A kada se to desi velikim državama svi se dižu na noge. Nama se Brih nije izvinio, a ovaj holandjanin jeste Portugalcima.

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA