≫ 

Ronaldo pogađao i mašio u Luksemburgu, čudo se nije desilo: Portugalija pretekla Srbiju na 1. mestu

Portugalci trijumfom od 3:1 stigli do druge pobede u kvalifikacijama

  • 6
Fudbal Luksemburg - Portugal Foto: Tanjug/AP

Kristijano Ronaldo je predvodio ovog utorka sa famoznom kapitenskom trakom na ruci svoju selekciju na gostovanju u Luksemburgu, gde su slavili sa 3:1 posle preokreta u meču 3. kola kvalifikacija za Svetsko prvenstvo.

Dremali su u prvih pola sata Portugalci što su agilni domačini iskoristili da povedu golom Žersona Rodrigeša u 30. minutu.

Ne zvuči baš kao neko ko je poreklom iz Luksemburga, ali nekadašnji fudbalski "Liliputanci" su u međuvremenu "narasli" i postali ozbiljna reprezentacija što su i pokazali ove večeri.

Iako smo ih u prošlom ciklusu pobedili, sećamo se kako su nas namučili i tamo i na Marakani, a posle iznenađenja i pobede u Dablinu protiv Irske, malo je falilo da prirede još jedno.

Asistent kod vodećeg gola bio Danijel Sinani, momak koji je rođen u Beogradu, ali je kao mali otišao u Luksemburg i trenutno nastupa za engleski Norič.

Međutim, povukli su se domaćini posle vođstva, a to im se osvetilo u nadoknadi prvog poluvremena. Opet je gol za Portugaliju dao Diogo Žota i opet glavom na centaršut Pedra Neta. Kakav igrač... Na poslednje dve utakmice dao je čak tri pogotka i sva tri glavom.

Utakmica je odlučena početkom drugog poluvremena, a rešio ju jer onaj od koga se to najčešće i očekuje. Kristijano Ronaldo je sjajno reagovao na pas Žoao Kansela i u 51. minutu povisio na 2:1. Ovo je Ronaldu 103. pogodak u dresu reprezentacije, ali i prvi posle pet utakmica u kojima nije pogađao.

Probali su Luksemburžani da se vrate u utakmicu, imali i sjajnu šansu preko jednog od najboljih igrača Sebastijena Tila u 71. minutu, ali je golman Antoni Lopes sjajno intervenisao, sačuvao mrežu i pobedu Portugalcima.

Stigao je Ronaldo i da se obruka na ovom meču, posle velike greške odbrane domaćih kada je promašio zicer u 78. minutu, ali je u 80. rezervista Palinja postavio konačnih 3:1 i lansirao Portugaliju na čelo grupe A, ispred Srbije zbog bolje gol-razlike.

Standings provided by SofaScore LiveScore

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

  • Раднаскела

    30. mart 2021 | 21:38

    Луксембург има пара толико да може да направи и више него пристојну репрезентацију. гибралтар може да ангажује солидне Енглезе који не играју у првом тиму, Сан Марино исто у Италији итд, па да буде интересантније, а не да служе за набијање гол разлике.

  • FANTOM

    30. mart 2021 | 22:59

    Gledao sam utakmicu i Ronaldo nije bio vodeći igrač Portugala. Čak se može reći da je podbacio. Čini mi se da polako odlazi u istoriju i očekujem ga u Turskom fudbalu.

  • Рашо

    31. mart 2021 | 09:18

    Кад неко одбрани свој гол на линији онда је дрека до неба, а кад постигнеш гол из офсајда све је у реду? Пеналдо ће остати више упамћен по непоштењу него по доброј игри!

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA