Nova provokacija iz FS tzv. Kosova: Ugostili bismo Srbiju u Prištini po najvišim standardima

Zaboravljaju da UEFA i FIFA neće dozvoliti takvu utakmicu nikada...

  • 10
Utakmica, fudbal, Engleska, Kosovo Foto: Tanjug/AP

Predsednik Fudbalskog saveza takozvanog Kosova Agim Ademi provocira Srbiju skoro svakom svojom izjavom, a sada je ponovo iskoristio meč sa Španijom u kvalifikacijama za Mundijal da nas "potkači".

Ademi je za italijanske medije rekao da bi selekcija saveza na čijem je čelu "rado ugostila fudbalsku reprezentaciju Srbije u Prištini".

- Mogu da garantujem da bi organizacija takve utakmice u Prištini bila u skladu sa najvišim standardima. Ne znam šta bih mogao da kažem, politički aspekt je uvek prisutan na Balkanu. To smo i videli u duelu Srbije i Albanije - rekao je Ademi.

Jedino što zaboravlja da je ova utakmica nemoguća jer FIFA i UEFA tradicionalno razdvajaju Srbiju i takozvano Kosovo na svakom žrebu kvalifikacija za velika takmičenja.

Fudbalski savez tzv. Kosova je član UEFA i FIFA iako statut ovih organizacija predviđa da samo punopravne članice UN mogu da dobiju članstvo.

- Uvek se trudim da ne mešam sport sa politikom, ali ne mogu da dozvolim nikome da nas potceni. To me boli, ne samo mene, već celu naciju. Kosovo je zemlja koju priznaje većina demokratskih zemalja u svetu i kao takvu UEFA i FIFA - rekao je Ademi.

Video: Srbi su i humanu stvar izvrgli ruglu: Sprdaju se na aukciji za Ronaldovu traku!

(Telegraf.rs)

Podelite vest:

Pošaljite nam Vaše snimke, fotografije i priče na broj telefona +381 64 8939257 (WhatsApp / Viber / Telegram).

Telegraf.rs zadržava sva prava nad sadržajem. Za preuzimanje sadržaja pogledajte uputstva na stranici Uslovi korišćenja.

Komentari

Da li želite da dobijate obaveštenja o najnovijim vestima?

Možda kasnije
DA